Üres szavak

Csődben van az a politika, amely már csak a propagandában bízik, s bamba bólogató ostobáknak tekinti saját polgárait.

A Miniszterelnökség hirtelen módosította a közbeszerzési tervet, mert újabb médiakampányt akar indítani, hogy „Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében, előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel” közölje azt, amiről hivatalosan nem mond semmit. Annyi azonban mégis kiszivárgott, hogy leírhassuk: nem háború készül, csupán kifulladni látszik a kormányfő pávatánca. Mintha kezdene sürgőssé válni neki a megállapodás az IMF-fel. Meglehet, a kormányzat felfigyelt Christine Lagarde IMF-vezérigazgató uniót illető borúlátó mondataira, esetleg ráébredt, hogy az IMF tegnapi nyilatkozatai után Orbán Viktor nem kábíthat tovább. A pénzügyi szervezet ugyanis közölte: ők nem javasoltak szigorúbb pénzügyi intézkedéseket, mint amennyit a kormány mostani, 2013-as költségvetési célja tartalmaz.

Világos. Nincs más hátra, meg kell állapodni az IMF-fel, s közben be kell tömni valahogy egy 500-600 milliárdos hiányt. Erősíteni kell az utóbbi hetekben alaposan megroggyant papagájkommandót, s elő kell venni a szocialista kormány 2008-as „hátrányos megállapodását”.

Szemben annak a szerződésnek az előnyeivel, amit szabadságharcával maga a kormányfő vív majd ki szeretett népe javára.

Mindegy, mi a valóság, csak kenjük el valahogyan azt a mind láthatóbb csődtömeget, amit az országra hoztunk. Akkor jöhet az áfaemelés, a pedagógus-életpálya bevezetésének elhalasztása, a közszféra lefaragása, a segélyek csökkentése. Az újabb megszorítás, ami nem létezik. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.