Labancpárt

Ha valóban korrupció volna, akkor az LMP-nek feljelentéseket kéne tennie. De az LMP politikai hecckampányt folytat, ami mögött a külföldiek állnak, az LMP tehát labancpárt – ezt mondta a magyar miniszterelnök az Országgyűlésben az egyik parlamenti pártról. Történetesen az egyetlenről, amelynek eddig még akkor sem lett volna alkalma korrumpálódni, ha szándéka netán lenne rá.

Orbán mélyütésnek szánta a szavait, de mélységeket csak a saját holdsugarában mutatott meg vele: ennél már csak akkor van lejjebb, ha effektív hazaárulással vádaskodik (bár a labancozással most sem járt messze tőle). Sorolhatnánk a zöldpárt által a kormányzati mutyik miatt tett feljelentéseket (legutóbb az első számú fideszes agrárpolitikus, Ángyán József szerint is arcpirító állami földbérletek kapcsán kezdeményeztek eljárást, ám az NNI megtagadta a nyomozást, meghökkentő indokkal: a Nemzeti Földalapnak a bérleti szerződéseket aláíró vezetői úgymond nem hivatalos személyek).

De talán még hosszabb a sora azoknak az eseteknek, amelyekben konkrétan a miniszterelnökkel, illetve a kormánnyal került szembe az LMP, és egyszer sem a külföldiek oldalán. Az Audi-ügy: a kormányfő előre megígéri, hogy rendben lesznek a hatósági engedélyek, az autógyár nyugodtan építkezhet természetvédelmi területen – és úgy is lőn.

Az LMP azóta is ostorozza Orbánt, hogy nem a magyar természetvédelem, hanem a német beruházó pártjára állt. Az LMP közbelépése kellett hozzá, hogy levegyék a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről azt az előterjesztést, amely egy „adóparadicsomi” cégnek játszotta volna át a Veres Pálné Gimnázium épületét, fideszes segédlettel befejezve az előző kormány alatt elindított ingatlanpanamát.

Szintén az ökopárt javaslatára fogadták el azt a törvényt, ami kiszorítja az offshore cégek vezető testületeiből a parlamenti képviselőket (a korlátozás szinte kizárólag kormánypárti honatyákat érint). És akkor egy szót sem ejtettünk még a magyar gazdaság zászlóshajójáról, Orbán Viktor kedvenc focicsapatának egyik főszponzoráról (a leglabancabbnak tartott Strabag első számú tenderpartneréről), amely – mint a zöldek második lakatolós szeánszakor kiderült – szorosabban a Fideszhez van láncolva, mint a Happy End vagy az Ezüsthajó.

Csak a zöldek harcolnak azért is, hogy a kormány ne az orosz gázimportot, hanem legalább részben a hőszigetelésben, napkollektor- és napelemszerelésben utazó magyar kis- és középvállalkozásokat segítse a rezsitámogatásokkal, és azért is, hogy ne költsünk el 3000 milliárd adóforintot orosz (vagy más) atomtechnológia vásárlására, hanem – német mintára – fejlesszük inkább az itthoni zöldenergia-ipart.

Hogy ki folytat itt politikai hecckampányt, annak eldöntését ezek után nyugodt szívvel az olvasóra bízzuk, azt a kijelentést is megkockáztatva: annak az országnak, amelyiknek ilyen kuruc miniszterelnöke van, nincs is szüksége labancokra.

Jávor Benedek az aláírásgyűjtő ívvel a parlamentben
Parlament
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.