Ötödik Hasáb: Klubszabály

Végleg pont került a pályázat végére – így jelentette be a Médiatanács, hogy megint érvénytelenítette a Klubrádió által használt 95,3-as frekvencia pályázatait alaki okokból. Így aztán a Klubrádió – az előzmények alapján – lesheti, mikor kap végleges engedélyt.

A Klubrádió tavaly február óta ideiglenes engedély hosszabbítgatásokkal vegetálgat a 95,3-as sávon, csakis a médiahatóság jóindulatán múlik, hogy meddig. A hatóság pedig eddig mindent elkövetett, hogy kiüsse őket a tenderekből, a látszat kedvéért viszont a hosszabbítgatásokba nagy duzzogva belement.

Amikor történetesen nyert is a Klubrádió (a kormányváltás előtt), az új médiahatóság közölte, hogy ők ugyan nem kötelesek szerződést kötni. Amikor pedig már ők írhatták ki a pályázatot, eleve úgy írták ki, hogy „beszélgetős” rádió véletlenül se nyerhessen. Így kapta meg a nevenincs Autórádió a 95,3-ast, amit a Klubrádió bíróságon támadott meg.

Az ítélet szerint az Autórádió pályázatát kellett volna alaki hiba miatt kizárni (a második helyezett Klubrádiót győztesnek hirdetni), mire a hatóság ráeszmélt, hogy a többi pályázatban is vannak alaki hibák – a Klubrádió például nem írta alá és nem számozta be pályázatának üres hátoldalait. Erre a Klubrádió megint bírósághoz fordult, így megint sikerült visszaverekednie magát a tenderbe.

Miután a hatóság az eleven fába is belekötött, a Klubrádió megint futhat a bírósághoz, és így tovább a végtelenségig – a médiahatóság pedig fellélegezhet egy időre. Neki már csak alaki okokból sem sürgős. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.