Mónika

Talán nem mindenkinek tűnt föl, de tegnap déltől éjfélig adásszünetet tartott az RTL Klub. A csatorna a nagy hatású Mónikashow 2009. március elején (!) sugárzott epizódja miatt kényszerült 720 perces elsötétítésre.

Ilyen kemény a médiarendszerünk. Aki megsérti a szabályt, elnyeri büntetését – több mint három év múlva.

A gatyaműsorok háziasszonya azóta nagymama lett, a három évvel ezelőtti tinédzser korosztály pedig – melynek megóvása a pártalapon szerveződő médiahatóság fő feladata azóta is – jelentős részben már el is vesztette szüzességét. Glázser Bozsó mondaná: ilyen ez a c’est la vie.

Mit követett el a társadalmi mélyrétegeket alaposan feltáró Mónika-show? Megsértette a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseit azzal, hogy a 2009. március 2-án sugárzott műsorszámot nem megfelelő korosztályi csoportba sorolta be és nem megfelelő időpontban sugározta, továbbá a műsorszám előzeteseit sem megfelelő időpontban tette közzé.

Adminisztrációs hiba miatt büntették hát az RTL Klubot, méghozzá úgy, hogy a régi Országos Rádió és Televízió Testület egykori (2009. július 3-i) határozatának megtámadása után a jogerős bírósági ítéletet csak nemrég hirdették ki.

A példátlanul szigorú verdikt következtében a lakosság tegnap délután a magyar–amerikai vízilabdameccs vagy az olimpiai atlétikai döntők helyett sajnálatos módon nem választhatta a Bújj, bújj, szőke című film megtekintését, elmaradtak a délutáni sorozatok, az esti Halálhíradó, és a mélylélektan eszközeit is bevető Fókusz helyett egyszerű sötétség volt látható a képernyőn. A műsorfolyam, hála a magasságos médiaszabályozásnak, ma újra folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.