Bűnbakkeresők fekete trikóban

Pécsiként indíttatást érzek a megszólalásra, hogy személyemmel valamelyest javítsam a statisztikát a „négyszáz kontra negyven tüntető” ügyében (Ungár Tamás: Vonulás fáklyával és virággal).

Még fotókon is lidércnyomás látni a fekete ruhások vonulását, hát még általuk fenyegetettnek lenni. Állítólag voltak a tömegben olyasféle emberek, akik úgymond jóhiszeműen csatlakoztak hozzájuk, igazából nem akarják, hogy vér folyjék, miként az egyik szervező megfogalmazta, csak hát tiltakozni szerettek volna a „cigánybűnözés” ellen. Más kérdés, miképpen lehet jóhiszeműen a fekete sereg erősen rovott múltú zászlaja alá beállni, amely zászló eléggé önmagáért beszél. Tanulságos volt a cikkben megszólaltatott néhány figura véleménye, tulajdonképpen sokan sanyarú sorsuk miatt keresnek bűnbakot, amely szerepre tökéletesen megfelelnek a cigányok. A bűnbakkeresőknek a jelek szerint fölösleges ismételni, hogy a csoport egyes tagjai által elkövetett bűnöket hiba az egész etnikumra vetíteni.

Nem tudatosak ezek az emberek, nem gondolnak bele abba,miféle iszonyú mondatokat mondanak, és ezek a mondatok miféle tettekhez vezetnek. Félelmetes egyenruhájuk dacára feltehetőleg egyesével nem jelentenek veszélyt, tán még emberi szót is lehet velük váltani. Ám sajnálatosan egyre többen vannak a „meg nem gondolt gondolat” hívei, és efféle tömeg roppant robbanásveszélyes elegyet tud képezni már csak a tömegpszichózis miatt is: egyikről a másikra ragad a gyűlölet jelszava, előbb-utóbb, de inkább előbb vért kívánnak.

Szégyellem magam honfitársaim miatt, szégyellem, hogy itt tart ma a közbeszéd, a közmorál, hogy hovatovább annak kell meghúzódnia, aki mást képvisel, ma az bátor tettnek számít, ha az a pár jóérzésű, naiv ember felvonul virággal, és még örülhetnek, ha a kuruc.infósok nem nyomoznak az adataik után, mint tették ezt a Csatáry-ügyben tüntetők esetében.

Üdvözlettel: Kakas Éva Pécs

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.