A kormányfő nyaral

Más, kevésbé szerencsés országokban leáll az élet, ha a miniszterelnök nyaralni megy. A mi miniszterelnökünk azonban más. Orbán Viktornak egyrészt a politika legvadabb viharaiban is jut rá ideje, hogy látogassa a szomszédos országban zajló Európa-bajnokság focimeccseit – vagyis bizonyíthatóan össze tudja egyeztetni a munkát a pihenéssel.

A mi miniszterelnökünk – másrészt – az idén is olyan módját választotta a nyaralásnak, amelyet hiába keresnénk a vonatkozó lexikonszócikkekben. Miután férfiasan az ország nyilvánossága elé tárta, hogy lemerültek az akkumulátorai, és ideje szabadságra menni, feltöltődni, el is ment, egyben azonban olyan miniszterelnöki-pártelnöki pörgésbe kezdett, amelyet a hanyatló Nyugaton csúcsszezonban is megsüvegelnének.

Hétfőn a KDNP nevű képződmény vezetőivel tárgyalt (állítólag arra intette őket, hogy Magyarországon nem szokott jól elsülni, ha egy mérhetetlenül kis támogatottságú párt próbálja meg ráerőszakolni a társadalomképét a többségre), kedden a Kereskedelmi és Iparkamaránál járt (úgy tudni, Parragh László azzal hökkentette meg, hogy az ipar és a kereskedelem érdekei nem mindig esnek egybe a kormánypártéval), csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget látogatta meg (állítólag indulatosan érvelt amellett: nem elég, ha a hivatal az összes közgépes pályázatot időben kifizeti, a többi uniós forrásnak is célba kell érnie), és ugyanazon a napon konzultált a Nemzeti Fórum vezetőivel is (ezt a hírt még nem erősítették meg, mivel senki sem tudja, mi az a Nemzeti Fórum).

Ezután megbeszélést folytatott az összes olyan jegybanki vezetővel, akinek már nincs köze a jegybank vezetéséhez. Pénteken közös nyilatkozatot írt alá Jakab Istvánnal, az egyébként vele egy frakcióban ülő Magosz-elnökkel, szombaton a Magyar Gyógyszerész Kamara képviselőinek ígért segítséget azon patikák visszavásárlásához, amelyeket a patikusoknak a Fidesz-kormány gyógyszerpiacot szűkítő intézkedései nyomán támadt csődök miatt kell dobra verniük. Ma az Országos Roma Önkormányzat kerül sorra: itt a kormányfő bizonyára leszögezi, hogy továbbra is a nulla tolerancia érvényesül a cigányság körében tapasztalható magyarellenes, rasszista megnyilvánulásokkal szemben.

Kedden az IMF nagy napja jön: a miniszterelnök személyes látogatással tiszteli meg a Valutaalap nálunk tárgyaló delegációját, direktben cáfolva azokat a vádakat, amelyek szerint éppen előlük szaladt szabadságra. A megbeszélésen sakk-matt helyzetbe hozza a bankárokat: utasítja őket, hogy a hitelfelvétellel kapcsolatos érdemi kérdésekről küldjenek azonnal e-mailt a bizonytalan ideig ismeretlen helyen tartózkodó Matolcsy Györgynek, vagy forduljanak személyesen hozzá, ha majd visszatért a pihenőről. Egyéb ügyekről bátran egyeztethetnek Varga Mihállyal is, de siessenek, mert idén még ő sem volt nyaralni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.