Bukfenc

A láthatatlan párt, amelyik csak bilincsben látszik – ezzel a címmel tudósított a kormánylap internetes kiadása az LMP újabb „leláncolós” akciójáról. Az ökopártiak ezúttal az egykori fideszes pártpénztárnok Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. telephelyén ültek le az útra, tábláikon hirdetve: ezt a céget tömik ki az adófizetők milliárdjaival.

Az persze érdemi megállapítás, hogy a Lehet Más a Politika leginkább csak akkor kerülhet be a félhetes tévéhíradókba, az időjárás-jelentés és a kétfejű pandákról szóló riport közé, ha politikusai minimum elvitetik magukat a rendőrséggel. Ez egyébként egyszerre mutatja az ökopárt erőtlenségét és a villanymédia meglehetősen sajátos hírszerkesztési gyakorlatát.

Az LMP azonban a célját vélhetően nem is azzal érte el, hogy képviselői a kitartó ücsörgés után újabb rabomobilos portréképeket tölthettek fel a közösségi oldalaikra, hanem azzal, hogy önleleplező reakciókra kényszerítették az érdekelt, illetve korábban érdekeltnek vélt feleket. A jobboldali újság cinikus internetes cikke felett ugyanis ott virított a Közgép – nyilván nem olcsó –hirdetése, a fideszes pártszóvivő Selmeczi Gabriella pedig – nyilván nem saját ötlet alapján – egészen az LMP irodájáig rohant, hogy politikai támadást kiáltson. A képviselő asszonynak nyilván nem tűnt fel az a logikai bukfenc, hogy ha a hatalmon lévő pártnak semmilyen kötődése nincs a Közgéphez, hiszen az „csupán egy független, rendes magyar vállalkozás”, akkor nem kell távirati sebességgel pártszinten a védelmére sem sietni. Lehet, hogy az LMP-sek tényleg csak leláncolva látszanak, de az egész felhajtás bebizonyította: bénító láncok igazából a Fidesz lábain csörögnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.