Vesztenivaló

Kirúgták az RTL Klub riporterét, amiért egy korábbi antiszemita támadást új történetként tálalt a keddi Híradóban. Egy május elején történt támadást „frissítettek fel”, illusztrációval, régi nyilatkozatok bekeverésével. Alighanem egy sebtében összetákolt anyagból lett szerencsétlenség – hacsak nem feltételezzük, hogy szándékosan akartak indulatokat szítani.

Még jó, hogy nem lett belőle tüntetés. Lehetne azon még rugózni, hogy a riporter „lukra futott”, megvezették, figyelmetlen volt, direkt ki akart tolni a csatornával – vagy mondjuk öt perc alatt kellett hegesztenie egy történetet a semmiből. Az érdekesebb talán az, hogy mennyire gyorsan és határozottan reagált a csatorna.

A vezetőség nem akart magyarázkodni – jobbnak látták minél gyorsabban lezárni a dolgot.

Ahogy a TV2 a tavalyi kukoricalopós álriportjának leleplezésekor.

Egy nap alatt, kirúgással. Jó, tudjuk, ők sem erkölcscsőszök, nem bújják folyton az etikai kódexeiket, ha a sztereotip, előítéletes, silány bulvárriportjaikról, valóságshow-ikról van szó. A kereskedelmi tévék azért érezhetik úgy, hogy prompt következményekkel kell járniuk a csúsztatásoknak, mert sok a csúsztatás mostanság. A légkör a köztévé miatt sűrűsödött be. Lomnici-retusálás, Cohn-Bendit-lejáratás, tüntetés „meg nem találása”, és sorolhatnánk. Nem merészkednénk odáig, hogy példaképül ajánljuk a TV2-t vagy az RTL-t a közmédiának, maradjunk annyiban, hogy ott legalább a lebukottat nem buktatják felfelé, hírfőnöknek.

Nyilván mert nem akarnak presztízsveszteséget elszenvedni. Úgy látszik, a köztévének már nincs vesztenivalója. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.