Koszpénz

Budapest vezetése megtalálta a gyógyírt a város nehéz pénzügyi helyzetére. Bírságolni fognak.

A most elfogadott rendelet szerint lényegében mindenkit, aki kényszerből vagy megszokásból még nem költözött el, nem tud kiköltözni, vagy esetleg visszaköltözött, és mindenért, amit az adófizetők pénzéből íróasztalhoz juttatott pihent agyú bürokraták csak ki tudnak találni. Havi 280–450 ezer forintért (plusz 300 ezer forint rekreációs juttatásért, mert „fussa a válságköltségvetésből”) fel is vesznek tíz főállású bírsággyártót hamarosan, aztán nekilátnak...

Készülhetünk. Budapest a jövőben már nemcsak azt bünteti, ha valaki alávaló módon a munkahelyén dolgozik, amikor a város kéményseprő-vállalata ellenőrizni akarja a kéményeit.

Büntetik majd a gazos porták gazdáit meg azokat is, akik nem metszik meg időben a fákat, nem szállíttatják el a sittet, és a lista még korántsem teljes.

Most már értjük azt is, miért olyan kevés más nagyvárosokhoz képest Budapesten a parkoló, s a meglévők miért olyan drágák. Egy parkolóhely havi 20-30 ezer forintért bérelhető, ám ebből alig jut valami a városnak. Ellenben a tilosban állók alkalmanként 30 ezer forintra is büntethetők, akár naponta többször is, és ebből bőven jut a fővárosnak. Bolondok lennének hát parkolóhelyet létesíteni. Jövedelmezőbb büntetni.

Ne lepődjünk meg ezek után, ha a város vezetése majd azt is előírja, hogyan öltözködjünk, vagy ha büntetni rendeli azokat, akiknek koszos a cipőjük. Amilyen piszkos ez a város (amiért persze önmagát véletlenül se bünteti meg), egy kiadós eső vagy havazás után milliókat kasszírozhatna. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.