Terror

„Orbán azzal büszkélkedik, hogy felszámolták a paramilitáris szervezeteket. Örömmel látom, ez mégsem sikerült” – Gyüre Csabát az Index tudósítása idézte, a jobbikos országgyűlési képviselő szombaton Berzéken örült a fekete-fehér viseletben, zárt alakzatban álló Magyar Gárdának, illetve a „Magyar Nemzeti Gárda” és az „Őrsereg” terepszínű egyenruhás alakulatainak.

A hazai szélsőjobb azért vonult fel a borsodi faluban, mert ott egy hónapja agyonvertek a kocsmában egy férfit. A tettesek egy cigány család tagjai közül kerültek ki, ami Gyüre szerint arra utal, hogy már egyenesen cigányterrorról kell beszélni.

Balla Gergő képviselő olyan ügyesen forgatta a szavakat, hogy hallgatósága egyenesen kötélért kiáltott, az egykori szkinhed, Sneider Tamás, a parlament szociális bizottságának elnöke pedig húsz év alatt 1500-2000, a cigányok által megölt magyar embert és holokausztot vizionált. Tekintsünk el attól, hogy Sneider adata egyszerű hazugság. Elvégre a többi beszéd lényege is az volt.

Ne is kérdezzük meg, hogy a Kulcson négy családtagját megölő nem cigány férfi, a soproni lövészklub kettős gyilkosságot elkövető három nem cigány tagja, a Győr szívében két embert agyonlövő nem cigány vendéglős, a Balatonakarattyán három áldozattal járó gyilkosság megrögzött bűnöző nem cigány elkövetője esetében miért nem horgadt fel a Jobbikban a magyarok biztonsága iránti aggodalom. Úgyis tudjuk a választ.

Ellenben az tényleg érdekes lenne, hogy milyen alapon dicsekszik a kormányzat a szélsőséges szervezetek felszámolásával, amikor 2012-ben ilyen rasszista demonstrációt lehet tartani Magyarországon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.