UD

Négy éve a Fidesz propagandagépezete megteremtette annak látszatát, hogy az UD Zrt.-ügyben Dávid Ibolya, az MDF elnöke valamiféle bűncselekményt követett el. Ő volt az, akit hangfelvételek tanúsága szerint meg akartak figyeltetni, s rá terhelő adatokat gyűjteni.

Dávid Ibolya négy évet küzdött az igazáért. Az UD Zrt.-ügy erodálta őt, pártját, s komoly szerepe volt abban, hogy az MDF nem került be az Országgyűlésbe. Ha bejut, a Fidesz nem szerez kétharmados többséget.

Négy éve kezdődött el az a folyamat, amely a Fidesz kormányzása alatt teljesedett ki, és azzal a tétellel írható le, hogy sose higgy a szemednek. Az ügyben eljáró bíróság most, négy évvel később, fölrúgta ezt a tételt, és kimondta: a följelentők, a terhelő tanúk szavahihetetlennek bizonyultak. Magyarul: hazudtak. Ezek a terhelő tanúk nem akárkik. Csak hogy tudjuk, kikről is beszélünk: többek között Stumpf István jelenlegi alkotmánybíróról és Giró-Szász András kormányszóvivőről. Ők amellett az UD Zrt. mellett tanúskodtak, amely időközben kiegyezett az állammal. Az előző kormány idején ugyanis az UD beperelte az államot az őket ért állítólagos érdeksérelem miatt, 1,8 milliárd forintra. Hogy ebből most menynyit kaptak, nem tudni. Azt sem, hogy az állam miért lépett vissza a pertől. Talán nem akart nyerni. Nem mellesleg: a Dávid Ibolyát megfigyelni szándékozó társaság vezetői meglehetősen aktív kapcsolatot ápoltak fideszes politikusokkal, többek között Kövér Lászlóval. Ő ma Magyarország ideiglenes köztársasági elnöke, és mélységes hittel szokott szónokolni pártja morális felsőbbrendűségéről.

Helyreigazítás: A 2012. április 27. napján közzétett ’UD’ című írásunkban tévesen közöltük, hogy az ügyben eljáró bíróság Stumpf István jelenlegi alkotmánybírót szavahihetetlen terhelő tanúnak minősítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.