Iskolai rendőrség

Ha a Fidesznek az iskolán belüli rend fenntartása, a renitens tanulók megrendszabályozása lett volna a tényleges szándéka, akkor visszaállította volna a pedellus intézményét, vagy egyszerűen felhatalmazta volna a tanárokat az „arányos mértékű testi erőszak” (pl. a tanárnőt lek...vázó diáknak egy arányos nyakleves) alkalmazására.

Itt azonban sokkal többről van szó. A jogszabály – megfelelően sejtelmes megfogalmazásban – tartalmazni, fogja, hogy az iskolaőr bevethető lesz az igazgatónak nem tetsző viselkedések megakadályozására is. Vége tehát annak, hogy elégedetlen szülők reklamálnak az igazgatói irodában, vagy mindenféle szülői tanácsok zavarják meg az iskola nyugalmát. A tanároknak is jó lesz vigyázni, hiszen az iskolaőr egyszerűen kivezeti őket az épületből, ha a tantestületben a „nyugalom megzavarására alkalmas” kijelentéseket tesznek. Az állam által kinevezett csipgyártó igazgató mögött ott tornyosul az állam által fizetett karhatalom, amelynek az intézkedése ellen – közfeladatot ellátó személy! – nincs apelláta. Majd megmutatjuk, hogy nem lesz több Szigetszentmiklós!

Az iskolaőr intézménye csak a hazai multikhoz mérhető vállalkozás lesz, hiszen az ország összes állami általános (ugye ismerős?) és középiskolájának minden telephelyén szolgálatot teljesítők egy négy-ötezer fős őrző-védő céget tesznek ki, amely –meglepetésre – Pintér miniszter érdekeltségébe tartozik majd.

Mikor jönnek az ovizsaruk a garázdálkodó óvodások megfékezésére?

Koós Gábor, Zirc

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.