Tamás Ervin: Figyeljetek!

A megszorítások elkerülése végett levegőadó bevezetését nem javasolom. Tudniillik az oxigén elvétele fojtogató érzést okoz, amivel könnyen az a gondolat párosul, hogy megszorítanak. Már ha ilyenkor 1. létezik gondolat, 2. kifejezésre jut.

Van azonban elég tartalék, csak azt kell szem előtt tartani, hogy egyik se hasonlítson azokra a korábbi bevételt növelni akaró ötletekre, amiket megakadályoztunk, mert népnyúzó, szociálisan érzéketlen kormány volt hatalmon, amelyet leváltva mi más úton járunk. Ez az út, amit szomszédaink, uniós partnereink szájtátva néznek, az Egyesült Államok irigyli, Közel- és Távol-Kelet a kezét nyújtja.

Kézenfekvő volna például ingatlanadót kivetni, de lássuk be, hogy ez az a szokványos módszer, amelynek hallatán megborzong az ember, hiszen Magyarországon jóformán mindenki öröklakásokba, társasházakba kényszerült, a magyar föld pedig védett kincs, éppen most hirdetik meg az árverező bankok a Balaton legszebb telkeit, vinni fogják, mint a cukrot. Erkély- és teraszadó! No, az más! Azoknál lehet keresni valamit. Legfeljebb a franciaerkélynél kérni lehet díjmérséklést.

Akkor ott a zakóadó! Senki sem mondhatja, hogy nem vagyunk körültekintőek, nem végeztünk hatásvizsgálatokat. Statisztikailag kimutatható, hogy a módosabbak járnak öltönyben, az atlétatrikó, és az ingpulóver áfamérséklése igazolni fogja, hogy légből kapott az a vád, hogy a kormány a felső tízezret támogatja.

Nem elégedhetünk meg a futóversenyadóval, traffipaxok fognak működni a sétálóutcákon, ne lóssanak-fussanak civilben a gyalogosok, hiszen nem azért van a forgalomtól lezárt szakasz, hogy kirakatnézés helyett rohangálva egymásnak ütközzenek. A látványsportok társaságiadó-kedvezményét nem szüntetjük meg, hanem a kieső bevételt a vízi jártasságival nem rendelkező búvárokról szedjük be, akik sokat merülve eddig elkerülték a figyelmünket.

Szó volt róla, hogy a korai menzeszt is büntetőadóval sújtjuk, de a KDNP megtorpedózta a javaslatot, ami persze elárulja, hogy fogalmuk sincs a biológiáról, még ennél is csak a szex jut eszükbe. Valószínűleg az önhibájukon kívül megházasodottak pótadójára sem adják áldásukat, ezért nem marad más, mint a szinglik és az agglegények jövedelmének egy százaléka, amelyre velük együtt rátehetjük a kezünket. Igen, házasság után az elvont pénzt egy összegben visszakapják sorsjegy formájában, amelyen teraszokat, erkélyeket lehet nyerni, aminek a különadója körülbelül ugyanannyi lesz, mint amennyiért a sorsjegyet kapták.

A haladótól várjuk a legtöbbet, már maga a szó is bizonyítja progresszivitásunkat, nem beszélve arról, hogy a halak meglehetősen csendesek, nem akarják unos-untalan tudtunkra adni elégedetlenségüket, ráadásul a szavazatuk is mindig elázik.

Hamarosan a köztelevízióban elindul a „Minden napra egy adót” vetélkedő, a győztes tárgyalhat az IMF-fel. És szobrot kap, amit már felállítás előtt elköltöztetünk.

Figyeljetek! Érdemes!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.