Rend a lelke

Megdőlni látszik egy nagy igazság. Pedig Fülig Jimmy bölcsességei általában megdönthetetlenek. Nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani – találta mondani a Piszkos Fred, a kapitányban. Kedves Jimmy, szomorúan tudatjuk, hogy lehet. 

De legalábbis őrt. A beígért egymillió munkahely megteremtésének eddigi leglátványosabb megnyilvánulásai az őrállítások. Őr mindenhová kell, oda is, ahol nincs mitől védeni az őrzendőt.

Fő az éberség, attól, hogy most nincs, még lehet. Van már palotaőr, parlamenti őr és nyakunkon az iskolaőr. Nem akarunk ötleteket adni, de a munkásőrségnek is vannak hagyományai. Tudjuk, „lenépszavaztuk” a régit, de a modern munkásőr őrizhetné például a munkásokat. Így rögtön azoknak is lehetne munkájuk, akiknek éppen nincs. A XXI. század Magyarországa nem a kutatás-fejlesztésre vagy az információtechnológiára, de még csak nem is az élelmiszer-termelésre épül. A magyar csoda alapja az őrzés lesz, a Mercedes-gyár mellett ettől nő a GDP. A munka nélkül maradók menedéke egyébként is a biztonságiőr-szakma, csakhogy a bankfiókokra is lakat kerül, így már számukra is az államnak kell kitalálnia, hogy mit őrizzenek a pénz helyett. A pedellusok után jöhetnek a bakterek, és kár lenne megfeledkezni a gátőrökről. Ha elég sűrűn állnak, máris megvalósul a teljes foglalkoztatottság. Mert itt rendnek kell lennie. Ha másként nem megy, a pofonok mellé is őrt állítanak – pofonokkal felszerelve. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.