Ferencvárosi hajléktalanok a kunyhóélet után

A 2012. április 2-án Friss Róbert és Dósa Mariann tollából megjelent cikkekre reagálva a Ferencvárosi Önkormányzat az alábbi, a kerületi 9. TV által készített riport leiratát teszi közzé.

A hiteles és pontos tájékoztatás érdekében azt szeretnénk elérni, hogy a Népszabadság olvasói ismerjék meg azoknak a véleményét is, akiket a leginkább érintett a Határ út melletti kiserdőben végrehajtott költöztetés, s őszintén reméljük, hogy majd ezt megismerve alkotnak véleményt az olvasók is.

9. TV riportere: Március 27-én a Határ út melletti kiserdőben a Feszofe Kft. munkatársai nagytakarítást végeztek. Az erdőből négy embert kiköltöztettek az Aszódi úti menedékhelyre. Stábunk meglátogatta őket új otthonukban.

Rák József: Panaszra nincsen okunk, mert sokkal jobb helyre kerültünk, mint ahogy mink azt elmeditáltunk rajta, hogy mégis milyen. Mert ők ugye laktak huszonegy-valahányan egy szobában, az egyik jobban horkol, a másik felül, nevet, ahogy ők mondják, a harmadik… no, mi meg úgy vagyunk vele, hogy hála istennek vagyunk négyen, leszünk négyen, hát már félig-meddig vagyunk négyen és ismerjük egymást, tehát nem kell attól félni, hogy meglopástól, nem kell félni a… egyszerűen nem idegenek közé tettek minket. Úgyhogy hála istennek csak köszönettel tartozhatunk, csak köszönettel. H

ála istennek, a kutyáink is megmaradtak. Hát ahhoz képest, ahol mi laktunk, ahhoz képest ez egy fellegvár, ahhoz képest. Hát ugye ott volt leásva a kunyhónk. Ha az ember tisztálkodni akart, akkor a lányok bejártak a Könyves Kálmán útra a melegedőbe főzni, mosni, mert ugye ott van mosógép is, én meg ugye mindig kellett legyen valaki otthol, hogy nehogy lerombolják vagy felgyújtsák, nejlonból volt, azt ugye nagyon könnyű lángra lobbantani. Én meg, hogy hívják, melegítettem vizet, mert ugye volt lent kályhánk, és akkor lavorba tisztálkodtam, hát valahogy meg kell oldani.

9. TV riportere: És itt hogyan oldják meg?

Rák József: Hát itt olyan egyszerű, itt van velünk pontosan szembe a vécé és a fürdő is, és hála istennek, közel vagyunk, itt van a két szerencsétlen kutya is.

Györe Ferenc Józsefné: Mondták, hogy bevezették már a mosógépet is itt lent, úgyhogy mosni is lehet majd, főzni is lehet majd.

Rák József: Szóval higgyék el nekem, hogy ez ahhoz képest, ahol voltunk, szóval súrolja a mennyország határát, ahhoz képest, ahol mink kint voltunk.

9. TV riportere: Akkor ahhoz képest, amitől féltek, igazából egy nagyon kellemes csalódás érte önöket.

Rák József: Nagyon kellemes csalódás, arról nem is beszélve, hogy itt vagyunk mind a négyen. Mert ők is több évet nyáron lehúztak, mert télire bementek a Menhely Alapítványhoz, de mink kint voltunk, mert nekünk volt kályhánk, de ők mondták, hogy voltak húszan is egy helyiségben.Az ember átfutott az agya, hogy most annyi ember közt,meg ugye, loptak, emez- amaz.Mi nem hittünk volna, hogy ilyen jó helyre fogunk kerülni, és ez itt nem a reklám helye, ez nem a reklám helye.

A teljes riport megtekinthető a www.ferencvaros.hu oldalon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.