Sunyivilág

A médiahatóság az elmúlt hetekben jelentős mértékben csökkentette a legnagyobb kereskedelmi rádiók és televíziók, a Neo FM és a Class FM, valamint az RTL Klub és a TV2 koncessziós díját. A díjcsökkentés mértékéről azonban nem adnak információt, mondván, a törvény előírása szerint a szerződő fél kérheti az általa fizetendő díj összegének titokban tartását, és ezt a médiumok igényelték is.

Álljon meg a menet!

Először is, a két kereskedelmi rádió 2009-ben azzal az indokkal nyerte el a Sláger és a Danubius által használt frekvenciákat, hogy a két bevezetett rádiónál sokkal többet, árbevételük 50-55 százalékát fogják befizetni a médiahatóság kasszájába.

A mostani díjcsökkentés is igazolja azokat a véleményeket, hogy ez az ígéret teljességgel irreális és teljesíthetetlen volt, és valójában csak együtt sunyiztak az akkori médiahatósággal. A két kertévé pedig az elmúlt 15 évben összességében tízmilliárdos nagyságrendű profitot ért el, tehát a nehezebbnek tűnő években ők is egy kicsit mélyebbre nyúlhatnának a zsebükbe. (Ismerős érvelés, ugye?)

Másodszor: a józan ész és a közélet tisztasága is megkívánja, hogy az „európainak” ki kiáltott médiatörvény alapján ne lehessen üzleti titoknak minősíteni a kereskedelmi médiumok koncessziós díját, hiszen állami frekvenciát használnak és az államnak fizetnek. Mi ez, ha nem az igazi sunyizás?

Mutyitörvény, sunyivilág, mutyimédia, sunyiszabadság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.