Unfair play

Komoly emberek a képen: Kamuti Jenő, Kipchoge Keino, Jacques Rogge – és Schmitt Pál. Fair play díjat adtak át így együtt pár éve. Ilyet kapott Boczkó Péter is nemrég, mert a vívó-világbajnokságon éles meccsen átadott egy tust ellenfelének.

Ő földet szúrt, a gép jelzett, a bíró is elnézte. Aki ilyet bemond, fair play díjat kaphat. Annak a párbajtőrözőnek, aki szándékosan földet szúr – van ilyen –, az ellenkezője. Megvetés. Unfair play díj.

Olyat nem osztanak. Különösen a fenti nagyságok nem, hiszen most egyiküknek kapnia kellene. Schmitt Pál likacsosra döfködi a földet, mintha csak a giliszták embere lenne, nem az embereké. Pedig kegyes volt vele a SOTE vizsgálóbizottsága, felkínálta a menekülő útvonalat. De Schmitt ahelyett, hogy csendben kihátrálna, a kínos asszó után a pástról levonulva fennhangon ünnepli magát és átkozódik. „Örülök, hogy Magyarországon működik a demokrácia, örülök, hogy nincs kettős mérce, örülök, hogy az elnökre is ugyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint bármelyik más magyar állampolgárra” – nyilatkozza a precíz ellenkezőjét annak, ami történt. Beszélne inkább mellé, mint így, „szeme közé”.

„Nem zavar ez az ügy, kicsit hosszú volt, de örültem volna, hogyha rám is vonatkoznak azok a szabályok, ami úgy hangzik, hogy ártatlanság vélelme” – teszi hozzá felszegett fejjel, miközben e vélelem megtépázva a lábunknál hever. Maga sem gondolta volna, hogy így meg tud dőlni. „Munkámat változatlan alázattal és szorgalommal fogom végezni” –mondja Schmitt. Ne tessék, kérjük! Hagyja csendben abba!

Fair lenne. (A szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.