Büntet a BKV

Dr. Marosi Lajos a lap 2012. március 14-i számában szóvá tette a BKV 62–65 év közti nyugdíjasokkal kapcsolatos intézkedését. Sajnos, a helyzet még sokkal bonyolultabb.

Kortársaim közül sokan nem is tudnak az előírásról, miszerint új bérletigazolványt kell csináltatnunk, mert csak a nyomtatott sajtóban jelent meg róla a hír, és a bérletpénztárakon függ egy kiírás. Április 1-je után azonban büntet a BKV, ha a régit használjuk. Sokan és joggal kifogásolják, miért nem ad hírt erről a közszolgálati rádió és televízió?

Netán azért, mert igencsak problematikus az eljárás?

Mi lesz azokkal, akik éves bérletet váltottak a BKV iránti bizalomból? Aki egyszelvényes bérletet vett, az jóhiszeműen ráírta a meglévő bérletigazolvány számát – most mi lesz vele? Én szerencsére 12 szelvényes éves bérletet váltottam. Most izgulhatok azért, hogy április 1-je után mi történik? Ha ugyanis nem sikerül megújíttatnom a bérletigazolványt – amire jócskán van esély –, akkor a károm több mint 30 000 Ft. Büntet a BKV.

Elkerülendő a zsúfoltságot, sorbaállást, a minap kísérletet tettem a Széll Kálmán téren arra, hogy új bérletigazolványt készíttessek. A BKV pénztárosa közölte velem, hogy hiába rendelkezem a nyugdíjfolyósító igazgatóság igazolásával, miszerint öregségi nyugdíjat kapok, és hiába igazolom a személyi igazolványommal az életkoromat, nem adhatja ki az új bérletigazolványt, csakis a nyugdíjfolyósító utazási kedvezményre jogosító „sokkarikás” irata alapján. Kérdésemre nagyon kedvesen közölte, hogy azért nem, mert csak a „sokkarikás” iratot ismeri fel a számítógépe, csak az van betáplálva. (!) Ezt az iratot általában március 31-ig küldi ki a nyugdíjfolyósító igazgatóság. (Már, ha bárki is jelezte nekik, hogy Budapesten sürgős a dolog, mert a BKV számítógépe nem tud mást elolvasni…) És mi lesz, ha késik a posta? Elveszítem a már befizetett pénzt az éves bérletért? Egész évre, vagy csak egy hónapra, amíg kiderül a probléma? Büntet a BKV.

Sorbaállás, aggodalom, idegeskedés, bosszankodás, pénzbüntetés: büntet a BKV. És ki bünteti a BKV-t?

Szabó-Pap Gabriella nyugdíjas (Budapest)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.