Biohajvágó sumák

Pár hónapja a közeli bevásárlóközpontban fodrászszalon nyílt, s nagy betűkkel kiírták: férfihajvágás 1300 Ft. Remek. Az eddigi fodrászom 1800 forintot kért ezért a – tekintettel néhány megmaradt hajszálamra – nem túl bonyolult műveletért.

A BioHair szalonban fiatal kedves fodrászok valóban gyorsan levágták a hajamat, örömömben még 200 forint borravalót is adtam. Azóta voltam ismét náluk, hasonló pozitív benyomásokkal. Nemrég azonban bevágott a ménkű: a bejáratnál megkérdezték, mikor mostam utoljára hajat? Bevallottam, hogy az előző napon, mire közölték, hogy akkor meg kell mosniuk... Gondoltam, nem lehet nagy érvágás... Két perc hajmosás, egy perc szárítás, majd tíz perc alatt végzett velem egy hölgy.

Kértem bajuszigazítást is, ha már egyszer kirúgok a hámból... A kasszánál közölték, fizessek 2370 forintot. Ez soknak tűnt, így rákérdeztem. Mosás-vágás-szárítás: 1980 Ft, bajuszigazítás: 390 Ft. Kérdeztem, mennyi is a mosás-szárítás, mert úgy tudom, a hajvágás 1300 Ft, és ennyit is látok nagy számokkal az ártábla legfelső szép zöld almájában... Kiderült, az csak a hajvágás ára, 680 a kötelező mosás-szárítás. S valóban ott volt a leírás végén az „apró betűs és apró számos rész”, a vágás-mosás-szárítás csomag ára: 1980 Ft.

Kértem a vásárlók könyvét, és kifogásoltam, hogy nem korrekt az ártájékoztatás. A Biohajvágó Kft. tulajdonosnője helyben válaszolt: „amikor belépett az úr, megfelelően lett tájékoztatva...” (Ebből egy szó sem igaz.) Még azt is leírta a hölgy, hogy: „A kiírást és az ártáblát a központi Biohajvágó szalon diktálja, csináltatja, ezért követnünk kell azt”. Megtudtam, hogy az 1300 forintos kezdő ár megszűnt, az egyszerű hajvágás is 1490 Ft. Kibújt a szög a zsákból, a beetetés után a biokaszálás...

Szentirmay László Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.