Erkölcs

Ami egyszer felkerült az internetre, azt onnan többé senki le nem vakarja. Ezt előbb-utóbb mindenki megtanulja, ha máshogy nem, hát a saját kárán. Legyen szó kínos fotóról, első indulatból odavetett sorokról vagy egy átgondolatlan küldetésnyilatkozat-tervezetről.

Úgy tűnik, hogy a Magyar Családtudományi Társaság számára most jött el a tanulás ideje. Múlt héten még büszkék voltak alapszabály- és küldetésnyilatkozat-tervezetükre, benne a házasság előtti szex, az élettársi és a nem heteroszexuális kapcsolatok felett érzett aggodalmukkal és a média megregulázása iránti vággyal. Legalábbis erre utal, hogy megosztották mindenkivel.

Néhány nap alatt nagyot fordult velük a világ. Vezetőségük hétfő esti közleménye szerint mély megdöbbenéssel olvasták a Népszabadság cikkét a társaság megalakulásáról. Állításuk szerint „az idézőjelbe tett, a társaságra vonatkozó idézetek” egyike sem szerepel a társaság megvitatásra került alapszabály-tervezetében és küldetésnyilatkozat-tervezetében, „még tartalmában sem”. A közlemény kiadása előtt a dokumentumokat persze eltávolították.

Már amennyire el lehet tüntetni valamit, ami egyszer már felkerült az internetre. Mert aki kíváncsi arra, hogy mi is szerepel a dokumentumokban, az most is megnézheti, például a Társaság a Szabadságjogokért oldalán. A szövegben pedig ott van minden, amiről a Magyar Családtudományi Társaság azt írta, hogy ilyet ők nem állítottak, nemhogy szó szerint, de még tartalmában sem. S mindezt egy olyan szervezettől, amely – ezt talán még utólag is vállalják – többek között az erkölcs védelmében jött létre.

Amibe ugye nemcsak a szűzies önmegtartóztatás, de az igazmondás is beletartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.