TEK

Orbán Viktor szerint eljött az ideje annak, hogy konszolidálja az országot, és e konszolidáció jegyében a saját egykori testőrének vezényletével megalapított Terrorelhárítási Központ – köznyelven csak TEK – rögvest le is zárja a Millenárist, ahol a miniszterelnök évértékelő beszédét tartja.

A TEK rendkívül hasznos tevékenységet végez. Nemrégiben rajtaütött például egy fegyverszállítmányon, amelyet egy filmforgatásra hoztak be Magyarországra, és ugyan ki vethetne rájuk követ azért, mert a fél világ rajtunk röhögött, ez is egyfajta országimázs. Ők csak végezték a dolgukat. Mint akkor is, amikor pár napja lecsaptak két férfira a Nógrád megyei Nőtincsen, aki engedély nélkül tartott fegyvereket. Izgalmas hétköznapjaik lehetnek a TEK-eseknek, akiknek egy a Millenárishoz hasonló kisebb terület lezárása rutinmunka, ám kiemelt fontosságú: ott benn ugyanis a konszolidációra készülő Orbán Viktor beszél majd, aki egyfajta Nézőpontból (naná, hogy abból!) az ország kedvence, csakhogy nem is oly rég az Operánál kénytelen volt megismerkedni azzal az érzéssel, amikor az „ő” utcájával találja magát szembe. Roppant kellemetlen, megértjük – megérett a helyzet a konszolidációra. Első lépésben a Millenáris lezárásával, még a végén valami megzavarná a konszolidáció szükségességének gondolatmenetét, nehogy már.

Jó kis felkészülés lesz ez március 15-re, amikorra Orbánék már fél Budapestet lefoglalták maguknak – de akkor vajon kit zárnak el a TEK-esek és kitől?

Vagy inkább az a kérdés: kit zárnak ki és honnan? Ez a feladvány már a TEK-eseknek sem lehet annyira egyszerű, kell hát a gyakorlás, elvégre konszolidálunk.

Ha már egyszer.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.