A kormány feladata Schmitt Pál ügyében

Reménykedtem az elején, hogy az új kormányszóvivő, Giró-Szász András igyekszik majd a józan ész mentén egyensúlyozva arra törekedni, hogy –bár elvállalta ezt a munkát, szóvivőként – ne mondjon ordító szamárságokat. Nem sikerült, és a napokban bizony a legmélyére jutott ennek. Nincs lejjebb. Sajnálom.

Egy olyan „intézményt” támogatni, amely szégyent hoz az országra, nem valami pitiáner dolog, amire legyintünk. Ez kérem a legsúlyosabb politikai felelőtlenség, amit az elmúlt másfél évben elkövettek. Mert bizony ez most nem gazdaság, nem EU-politika, nem IMF és tőzsde meg államháztartás – amit senki sem ért, és lehet róla hazudozni. A Schmitt-ügy a kőkemény valóság, ami elér a társadalom minden rétegéhez – vagyoni helyzettől és iskolai képzettségtől függetlenül.

Miért? Azért, mert akik tisztességes módon doktoráltak, azok is a „padlóra köpnek” mérgükben, de aki nem doktor, esetleg még érettségije sincs, az is azt mondja: „Az anyját, ha az elnöknek lehet, nekem is lehet!” S ebben benne van az is, hogy bármit.

Ezek után azt mondják, itt, ebben a következmények nélküli országban mindent szabad. Gátlástalanul. Ez a legkockázatosabb pontja a Schmitt-ügynek, és sajnos ennek egyelőre nem veszi elejét a kormány, sőt maga az érintett sem.

Az emberek azt látják, immár a legfelsőbb politikai szinten is minden következmények nélkül marad. Így a jövőben a kormány, a törvényhozás és a végrehajtó hatalom sem várhatja el polgáraitól, hogy a törvényeket betartva, a legelemibb erkölcsi normák szerint igyekezzenek élni, mert azokat 2012 januárjában az ország első embere ledöntötte. Ledöntötte a törvények tiszteletét, a normák betartásának szükségességét.

A kormány azzal, hogy az államfőt minden feltétel nélkül támogatja, anélkül, hogy érdemben vizsgálná ügyét, lezülleszti a nemzetet, az ország állampolgárainak erkölcsi érzékét taszítja tömegsírba!

A „Schmitt Pál Intézmény” és támogatóinak felelőssége óriási.

Magyarország egy polgára (név és cím a szerkesztőségben)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.