Levélturmix

A budapesti Ébredések Alapítvány a legszegényebb, legelesettebb emberek részére nyújt közösségi pszichiátriai ellátást a VIII. kerületben. Másfél éve járok hozzájuk, és azt tapasztalom, hogy óriási elhivatottsággal emberfeletti munkát végeznek egy romos épületben az alapítvány munkatársai annyi fizetségért, hogy annak a sokszorosát kapnák meg Nyugat-Európában. Az állami támogatást 40 százalékra csökkentették januártól. Mindenki kétségbe van esve, hogy mi lesz az ellátottakkal. A keresztényi szeretetet prédikáló állami vezetés a legszegényebb és legrászorultabb emberek ellátását csökkenti. Ez gyalázatos dolog.

Czeglédi Katalin Budapest

Nincs többletköltsége a névváltoztatásnak – olvasom a lap ja nuár 6-i számában. Valóban? A felsorolt feladatok között (táblacsere, bélyegzőcsere, új nyomtatványok stb.). Stb. alatt értsem a forintérméket is? A felirat ugyanis mindegyiken „Magyar Köztársaság”. Ezt úgy is kell értenem, hogy azért nem okoz többletköltséget, merthogy sokáig – míg el nem kopnak – nem vonják ki ezeket a forgalomból, vagyis ott tovább él a Magyar Köztársaság? Mert hogyha kivonják, az bizony óriási költségekkel járhat.

Lévai Zoltán Budapest

A kormány szóvivője elmondta Orbán Viktor Hillary Clinton levelére adott válaszleveléről, hogy „kellő alapossággal” válaszolt a miniszterelnök úr. El tudom képzelni. Miként kellő alapossággal megalkották a jó alkotmány helyett azt a valamit, aminek operaházi keresztelőjén több 10 ezer ember gyűlt össze, hogy tiltakozzon ellene.

Sikamlós politikus Orbán Viktor. Olyan „ügyesen” siklik ki a felelősség virtuális markából, hogy az bámulatra méltó. Sajnos politikai tehetsége itt véget is ér. Csak feleleveníteném azt a napot, amikor átvette az EU soros elnökének tisztét, milyen támadások érték. De ő ezt úgy interpretálta, hogy a magyar népet támadják. És ezt hívei unott lemezként fújják ma is. Mostanában számos levelet kapott nemzetközi tekintélyektől, amiből kiderült, nem amagyar népet, hanem őt és kormányát bírálják. De a neki küldött levelek „kiszivárogtak”, így annak tartalmáról, mondanivalójáról értesülhetett a magyar közvélemény. Csak éppen azt nem tudjuk, Hillary Clinton levelére milyen választ adott Orbán Viktor. Kellő alapossággal. Nevünkben…

Tősér István Miskolc

Kisvállalkozó vagyok, egy vidéki sörözőt üzemeltetek. Gondoltam egy merészet, és mint jogkövető állampolgár 2011. november 22-én elektronikus levelet merészeltem küldeni a Nemzeti Adó-és Vámhivatal részére. Ebben a levélben információt szerettem volna kérni a forraltbor-árusítás szabályaival kapcsolatban. Az elolvasást szinte azonnal visszaigazolták, ebből gondoltam, hogy hamarosan válaszra is méltatnak. Most 2012. január közepe van, de választ még nem kaptam. Lassan a jégkrémárusítás szabályait lesz aktuális megkérdeznem a tisztelt hatóságtól. Vajon mi az oka annak, hogy nem méltattak válaszra? Külön „köszönet”, hogy ennyire „támogatják” a vállalkozásokat, és hogy ilyen roppant segítőkészek. Öröm ebben az országban vállalkozni.

Azt csak titkon remélem, hogy –ha késve is – valóban érdemi választ kapok, és nem a sörözőben fognak – megtorlásként – „rutinellenőrzést” tartani.

Kovács Mátyás Mezőkövesd

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.