Buzgó imádság

Nyugdíjasok tartottak tüntetést tegnap Orbán Viktorért az Operaház előtt, amelyet a miniszterelnökért való imádsággal koronáztak meg, hogy aztán komoly tétekben lehessen városszerte fogadásokat kötni arra, vajon ez a hír miként jelenik meg a televízióban és a rádióban. 

Médiatüntetés tavaly télen
Médiatüntetés tavaly télen

Tételezzük föl, hogy az Operánál gyűlő nyugdíjasoknak valóban nem volt jobb programjuk, mint imádkozni a hányattatott sorsú miniszterelnökért. Biztos vannak ilyenek, és épp arra tévedt egy kamera egy kisebb stábbal, és most esetleg időben ért oda ahhoz, hogy spontán felvételt készíthessen a csoportosulásról, amely akár jelentős tömegnek tűnhet egy bizonyos kameraállásból, miként egy másik kameraállásból föl lehet tüntetni a tömeget is olybá, mintha semmi lenne, tízezrekből hogyan lesz semmi, erre varrjon gombot Püthagorasz.

Ez a buzgó imádság azért mégiscsak fura, itt van például Csepel fideszes polgármestere, aki egy másik független médiafelületet, az önkormányzati portált használta föl arra, hogy híveit egy kis válságmenedzselésre, vagyis imádságra buzdítsa Orbán Viktorért, és lám, a nyugdíjasok mentek is. Lapzártánkig nem érkezett hír arról, hogy a polgármester érzett-e késztetést arra, hogy hirdetési díjat fizessen, de kit érdekelnek az ilyen részletek, pláne amikor ugyanő testületi felhatalmazással kötetet adat ki a Demokrata nevű lap főszerkesztőjének cégével a helyi szocik mesterkedéseinek föltárására, tehát kétségtelenül támogatja a sajtót, tán még a csepeli televíziót is ráveszi, hogy közvetítse, amint felhívására Zámbó Jimmy örökösei Orbán Viktorért imádkoznak, mert a Király az mégiscsak király, lesz hatása.

Van abban valami gyanús, amikor a Nemzeti Együttműködés Rendszere spirituális jelleget ölt. Képzeljük, milyen fölemelő látvány lesz a televízióban, amikor százezrek ajakán epedez buzgó imádság Orbánért, hiszen Bayer Zsolt fölhívására Kósa Lajosék már tömegeket vizionálnak a miniszterelnök országértékelő beszédére, és még az üdítően józan Martonyi János is azzal operál, hogy a Fidesz tízszer annyi embert lenne képes az utcára vinni, mint az ellenzék. Ez már villámgyorsan egymillió ember lesz, nem is kell számolgatni, úgyis Rákay Philip az MTV intendánsa vagy mi a fenéje.

Még jó, hogy szabad a média, ahogy azt a Médiatanács is megállapította, válaszul a Közép-európai Egyetem ezt vitató tanulmányára. Szalai Annamáriáék szerint épp itt az ideje, hogy befejeződjenek az egy éve tartó tendenciózus torzítások. Nos, ha esetleg arra a tudósításra gondolunk, amelyben a köztévé beszámolt az Operaház előtti ellenzéki tüntetésről, egyetérthetünk a független testülettel. Rögtön el is kezdhetik gyakorolni ezt a spontán nyugdíjastüntetéssel: az Opera kiváló helyszín. Hiszen e patinás intézményt vezeti az az Ókovács Szilveszter, aki a Duna TV élén eltöltött tíz hónapos tevékenységéért most több mint hárommillió forintos jutalmat kapott. Tényleg van miért imádkozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.