Madár se látta csomagom

Gondoltam, a Magyar Posta az egyik legilletékesebb abban, hogy egy karácsonyra feladott ajándékcsomagot elszállítson rendeltetési helyére, ahogy kiderült, a valamiért túl komplikáltnak ígérkező úti célba, Luxemburgba.

A csomagot felvevő alkalmazott biztosított róla, hogy három naponbelül (!) célt ér a szaloncukorral, bejglivel, gyerekeknek szóló ajándékokkal, karácsonyi díszekkel megpakolt doboz. Kicsit aggódtam is, hogy akkor a gyerekek szétkapják az így már december 15-én megérkező pakkot, s az ünnepekre mi sem marad belőle.Mára kissé megnyugodtam, hogy félelmem alaptalan volt, mivel a csomag nem érkezett előbb. Mi több, annyira gondosan ügyeltek rá, hogy a mai napon (2012. január 3.) is mindössze Németországban van. Erre azért nem volt könnyű rájönnöm, csak amikor a posta telefonos reklamációjánál biztattak, hogy – a csomag érkezéséért ugyan nem vállalnak semmiféle felelősséget, mi a frásznak is, hát nem én ragaszkodtam hozzá, hogy postán küldjek különféle cuccokat? – a technika segítségével nyomon követhetem a pakk útját.

Hát ez már egész más! De nagy marha vagyok! Én meg csak henyéltem, útjára bocsátottam és felé sem néztem jó ideig! Kár, hogy ezt a nyomkövetős izét csak a harmadik panaszfelvételnél említették! Mert ha esetleg úgy gondoltam volna, akár a csomag után is eredhettem volna, hogy gondját viseljem. Ha úgy látom, hogy időközben már egy számmal nagyobb cipő kell a gyerekeknek, kidobnám a dobozból, csakúgy, mint az időközben avassá vált mákot. Na, mindegy! Legközelebb már biztos veszek saját magam is egy kütyüt, ami csipog és jelzi, merre van a csomag éppen. Akkor most biztos okosabb lennék, és halálpontosan tudnám, milyen úton-módon jutott el három hét alatt Németországig. Lehet, hogy eközben megjárta a Dardanellákat, esetleg volt Máltán, Toscanában vagy éppen Párizsban is, csupa olyan helyen, ahova én csak megfeszített erővel juthatnék el. Roppant büszke lennék, ha netán a tengerentúlra is eljutott volna, mert azért mégiscsak egész másképp néznének rá a gyerekek, ha egyszer megérkezik!

Igazán nem akarok packázni a postával, csak közlöm, hogy augusztusban végleg hazatérnek a gyerekek Luxemburgból, és ha addig sem érkezik meg a csomag, vissza kell majd küldeniük feladási helyére… Szegény posta ezt már nem tudom, hogy fogja megemészteni! Annál is inkább, mert tuti rájönnek, nemcsak én vagyok kukacos, hanem a csomagban a sütik is!

Galambos Éva

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.