Búcsú a múlttól

Ahogyan fajulnak el a dolgok kicsiny hazánkban, már jó ideje foglalkoztat a kérdés, hogy én mint egyszerű ember mit tegyek, ha olyasvalakivel találkozom az utcán, vagy az interneten barangolva, aki személyesen felelős azért, ami az országban történik mostanság.

Jó pár olyan korábbi barátom, jó ismerősöm, korábbi harcostársam, kollégám van ugyanis, aki tevőlegesen és személy szerint jól beazonosíthatóan felelős a Magyar Köztársaság lerombolásáért és azért, ami 2012. január 1. után vár ránk. Arra a morális döntésre jutottam, hogy ezeket az urakat nyilvánosan megbélyegzem, megtagadom, s a továbbiakban semmiféle kapcsolatot nem tartok velük. Ha találkoznánk, fejemet elfordítom, ezentúl nem ismerem őket, ezentúl egykori társakból, később politikai ellenfelekből a személyes ellenségeimmé válnak.

Az ember az ellenségeivel nem cimborál!

Végignéztem magamban ezeknek az embereknek a sorát, készítettem egy rövid listát. S közben belülről borzongtam. Hová jutottak ezek az emberek, s hová juttattak, hogy ezt kell tennem, amit? 1989. június 16-án a Hősök terén, Nagy Imréék újratemetésén megfogadtam százezernyi társammal együtt, hogy megfogjuk egymás kezét, és ebben a jelképes egységben visszük végbe a rendszerváltást. Én most ezeket a kezeket elengedem!

S most lássuk a listát:

Áder János, Belénessy Csaba, Bencsik András, Bogár László, Császár Attila, Csintalan Sándor, Deutsch Tamás, Fónagy János,Gaskó István,Gazsó L. Ferenc, Illés Zoltán, Kósa Lajos, Kövér László, Latorcai János, Lévai Anikó, Magyar Országgyűlés, Németh Zsolt, Obersovszky Péter, Orbán Viktor, Őry Csaba, Pálffy István, Pesty László, Pokorni Zoltán, Semjén Zsolt, Schmitt Pál, Szadai Károly, Szerető Szabolcs, Széles Gábor, Szita Károly, Szőcs Géza, Surján László, Tirts Tamás, Varga Mihály, Várhegyi Attila, Vitézy László.

Fenti, volt ismerőseim, barátaim, kollégáim személy szerint felelősek a szememben a magyar demokrácia tönkretételében, elnyomó rendszer kiépítésében és működtetésében, vezetésében, képviseletében. Vezető politikusként, véleményvezérként felelősek a hideg polgárháború életre hívásában. Kérem őket, a továbbiakban ne köszönjenek, ne ismerjenek meg, tekintsenek nem létezőnek, én is így teszek. (Ha a barikád két oldalára kerültünk, és egymást a túloldalon felismernénk, ígérem, rájuk nem lövök.)

Ez fájdalmas döntés volt, de meg kellett hoznom. A köztársaságpárti emberek ezt a döntést a maguk köreiben meg fogják hozni.

Kelt: 2011. december 28-án Budapesten, a Kunigunda utca 64. előtti sztrájktáborban

Utóirat: Ha a fent nevezettek közül valaki megtagadja a maga szülte jogállami fasizmust, és tevőlegesen hozzájárul a továbbiakban annak ledöntéséhez, akkor az emberi viszony vele természetesen helyreáll...

A szerző régi és mai rendszerváltó

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.