Protekcionizmus

Az elmúlt rendszerben a szocialista összeköttetés nevet kapta a protekció. Tekintettel arra, hogy az Orbán-kormány nem alkalmaz megszorításokat, száműzve ezt a közérthető szót a magyar szókincsből, így nálunk nincs protekció sem. Csak közeli magyar vállalkozók népnemzeti, megújult, forradalmi segítése. Média- és törvényalkotási támogatással.

A multikereskedők megadóztatásának törvénye volt a kiindulópont, amikor a jobboldalt nyíltan támogató magyar áruházlánc a forgalmához képest töredékét fizeti adóban a lényegesen olcsóbban árusító külföldi tulajdonú áruházláncoknál. A nemzeti hírforrás többször tudósít arról, milyen visszaélések, törvénytelen dolgok történnek a (saját interpretálás) nemzetidegen áruházláncoknál. Arról azonban már nem, amikor a ferdített híreket cáfolják. Amikor például nem az adott külföldi tulajdonú cégek követik el a szabálytalanságot, hanem a racionális logisztikai rendszer következtében alvállalkozóként közreműködő magyar vállalkozók. (Tisztelet a becsapott hazai vállalkozóknak.) De az eredeti hír erről nem szól. A hárombetűs magyar üzletlánc dolgozóitól hallani a szürkefoglalkoztatásról. De azt a munkát is megbecsülik, mert még mindig jobb, mint munka nélkül. Így aztán hallgatnak. 22-es csapdája. Hol van a szigorú ellenőrzés?

Kérdezzék meg azokat a nyugdíjasokat, azokat a kiskeresetűeket, akiknek postaládájában ott landolnak a reklámújságok, és ebből beszerzési körútjukat ésszerűen megtervezve, kis gurulós táskájukkal hétről hétre elindulnak, hogy a szerény szükségleteiket a legalacsonyabb áron vásárolják meg. Azok, akik még ettől a lehetőségtől is megfosztanák a legjobban megsarcolt rétegeket, embertelenek. A jelenlegi törvényeket többséggel megszavazók zsigeri ellenségei a szerény körülmények között élőknek. Ennek a politikai „hálatételnek” végső szenvedő alanyai azok, akiket az adórendszer már éppen eléggé nyomorgat.

Koleszár József Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.