Uj Péter: Terv a lelke

Közgazdaságilag nagyon megokosodott Megmondókáim! 15 másik uniós tagállamban is a Matolcsy a miniszter, vagy mi a pöcs? - Deutsch „@dajcstomi” Tamás

Egyre növekvő nem is tudom én micsodával figyelem ezt az izét.

Tulajdonképpen vicces. De félelmetes is. Az, hogy alapvetően bosszantó, az meg egy persze, mert itt muszáj bosszantónak lennie a létezőnek, a bosszantás által létezhet csupán, ez a kelet-európai metafizikai tér alaptulajdonsága.

Amikor Orbán Viktor a rádiókabaréban vagy micsodában, eh, interjúban felkéri Matolcsy Györgyöt egy nemzeti növekedési terv kidolgozására, akkor már vége a bizonytalan remegésnek, jöhet a fölszabadult, gondtalan kacagás, hahota, röhej, térd- és hátcsapkodás, mert különben recesszió-ho-ho-hóóóba fordulhat a gazdaság, ezt hallottad???, különben?, fordulha-ha-hat?, és megkéri, hogy minden más feladata elé sorolja? Kész.

Ilyet a Markos–Nádas harminc év alatt nem tudott összehozni.

Most elé van sorolva, jön a terv, végre, olyan növekedés lesz, hogy úgy kell róla leszállni, mint a férfibicikliről. Szerintem már a plázastop és a mobilfizetés államosítása is képes lehet beindítani a növekedést, csak ki kell várni. Előbb persze lehet, hogy lesz egy kis visszaesés, de utána majd növekszünk. Nem szabad hallgatni a károgókra.

Ha a következő hetet kihúzzuk valami újabb terv nélkül – erre az elmúlt nyolc év tapasztalatai alapján ugyan semmi esély –, akkor muszáj lesz valakinek benyújtania egy alkotmánymódosítást, hogy a mindenkori kormány évente legalább ötvenkét alkalommal legyen köteles valamilyen tervet, átfogó akcióprogramot vagy össznemzeti kezdeményezést indítani valamilyen nehézség (általában az előző terv) leküzdésére. A terveket minden magyar történelmi személyekről kell elnevezni. Ha a magyar történelmi személyek elfogynak, akkor új történelmi személyeket kell kinevezni. Kelt, mint fenn.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.