Tóth Ákos: A nagy összeesküvés

Bevonják a nemzetbiztonsági szakszolgálatokat is annak földerítésébe, hogy kik állnak a forintot érő spekulációs támadás hátterében, jelentette be csütörtökön az egykoron szebb napokat is megért Giró-Szász András kormányszóvivő, érzékeltetve, hogy csakis spekulatív támadásról lehet szó, hiszen úgy egyébként minden rendben van, a magyar gazdaság él és virul, a fundamentumok biztosak, a kormány a helyén van, a sikereket a vízből kitüremkedő jéghegynek láttató Matolcsy György biztos kézzel vezeti a gyorsnaszádot, amihez a magunk részéről csak annyit tehetünk hozzá, hogy a Titanicnak is rossz vége lett, pedig azt is csak föl akarták kicsit gyorsítani.

E határozott fölkérés óta a magyar titkosszolgálatok minden valamirevaló embere arra vonatkozó jeleket keres, hogy kik is akarnak gyorsnaszádot süllyeszteni, csakhogy ez azért nem annyira egyszerű ügy. De ne csüggedjünk, bizakodásra adhat okot a magyar furfang – immáron kormányon is a Fidesz szolgálatában állnak az UD Zrt.-s fiúk, akik úgy értekezhettek annak idején telefonon Dávid Ibolya megfigyeléséről, hogy végül az MDF volt elnök asszonyát állították bíróság elé. Úgyhogy van remény: lesz itt bűnös.

Pláne, ha a vélt tettesek annyi árulkodó jelet hagynak maguk után, mint most a Moody’s: lám, lám, mennyire óvatlanná tette őket az elbizakodottság! Most már minden világos, a nemzetközi nagytőke pénzügyi spekulációja van a háttérben azért, mert annak idején bátran elkergettük az IMF-et.

Nem, nem, rázza meg a fejét a fedett ügynök, hiszen az IMF-et visszahívtuk, valami körmönfontabb dolog kell most, főnök, de a nagytőkével jó nyomon járunk, csak akkor inkább... Legyenek a bankok! A bankokat meg a nemzetközi, khm..., értitek, a nemzetközi nagytőke mozgatja, az meg a baloldalt! Vagy még ennél is jobb: a magyar baloldal mozgatja a nemzetközi nagytőkét azért, hogy ismét hatalomba rongyolhassanak, és újra a BKV pénzével tömhessék őket!

Mintha csak e szerepnek akarna megfelelni, Mesterházy Attila magában újrajátssza a 2006-os forgatókönyvet: ultimátumot kaptunk Orbántól Gyurcsány menesztésére, de csak azért, hogy így mindenképp tartsuk a Ferit, mert az a Fidesznek főnyeremény, akkor hát most mi szólítjuk föl a Fideszt, hogy mozdítsa el Orbánt, mert akkor biztosan hatalomban tartják a Viktort, mert nem tehetnek mást, amivel viszont mi ütjük meg a lottóötöst.

Az MSZP tehát hagyja még gyűlni egy kicsit a nyereményalapot, aztán megüti a főnyereményt, hogy abból fizesse a nagytőkét.

Giró-Szász András már készülhet is a történteket föltáró vizsgálóbizottság felállításának bejelentésére, ami meg a forint árfolyamát illeti, a kormány a helyén van, mindenki megnyugodhat. De csak módjával, mert nem árt résen lenni, hiszen a trükkös ellen is mindenre képes. Nem véletlen, hogy a két másik nagy hitelminősítő még kivár – titkos forrásokból értesültek róla, hogy nagy titokban figyeljük őket.

Védi-e a törvény az informátort? A Brókernet-ügyben kiderülhet
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.