Szegény legények

Andrew Vajna, a Rambo-filmek nagy hatalmú producere, aki, mint egy igazi dzsungelharcos, jelenleg filmipari kormánybiztosként irtja az ellent, azt tervezi, hogy a filmek utolsó vágásának joga a Magyar Nemzeti Filmalapé legyen. Így a filmalap döntőbizottsága határozna a rendezők helyett a támogatott filmek végső tartalmáról, praktikusan Vajnának kéne rábólintania minden filmre, és ha neki esetleg nem tetszik valami, akkor újravágathatja.

Ezek aztán a nagy dolgok.

Vajna, szivarral a szájában, csak azért, hogy jól hasznosuljon az adófizetők pénze (tehát nem az övé!), megmondaná, hogy ilyen meg ilyen a jó film, és akkor igazán jó, ha nem így, hanem úgy ér véget, mert akkor majd jobban vonzza a nagyérdeműt, és ha jobban vonzza, akkor több pénzt termel, that’s right, érted, ugye?

A múví az múví, éljünk bár a világ bármely táján, kell kutya, nő, gyerek, egy kis eksön, érted, és lesz sok mani. Mondtam is a Silvesternek, yeah, igen, Stallone, te kis olasz csődör, ne akarj a Rambo végén meghalni, tovább kell élni, mert így kap a mozi valami pluszt, valami pozitív csengést, ami aztán nyitva hagyja az utat a második rész felé is, és már penghet is a kassza, érted, ha van pengés, lesz új film, ennyire egyszerű ez, ez a múví, ez az élet, vágod, boy. Andy Vajna vágat. Milyen jó kis rendszer lesz ez, a buta komcsiknak nem is jutott eszükbe, illetve eszükbe jutott, de mégsem ennyire firkásan, nekik csak egy Aczélra tellett! Hej, ha egyszer Vajna megkaparinthatta volna a Szegénylegényeket, az lenne ám a múvi!

Mert hogy is van ez az egész? Most aztán kit játszik a Latinovits, gyerekek? Yeah, nem lehet csendőr meg betyár is, há hé! Most bent van a Sándor vagy nincs bent a Sándor? Hol egy rendes betyár, aki odacsap? Veszelka? Az meg milyen név! Gyerekek, értsétek meg, ez nem megy! Meg kell ezt vágni, pörgővé tenni! Nézzétek már, azt a shitsnittet, amikor folyton azt kérdezgeti, hogy a Sándor bent van-e. Az maga a dögunalom. Értitek? Meg kell pörgetni, és a végén elég kis helyre kis film lesz belőle, mert az a betyárpárbaj, azzal az ostorral, abban már van fantasy, érted, bár nem mondom, colttal jobb lenne, tudod, boy, mint a Pisztolypárbajban a jó barátom, Kirk Douglas meg a Johnny fiú, a Cash, mert úgy lesz cash, ez meg így a kutyát sem érdekli! És a vége, azt újra kell vágni! Nincs is benne vágás? Annyi baj, mi Hollywoodban nem ismerünk lehetetlent.

Andy Vajna vágat, és erről ő tehet a legkevésbé, szegénnyel elhitették, hogy ez itt Amerika. És lesz pozitív kicsengés, lesz móka, Rózsa Sándor is békésen eregeti a pipafüstöt a kufsteini börtönben, és szemöldökét összevonva bólint majd, mintha csak azt gondolná, lám, milyen hülyék ezek a szegény, szegény szegénylegények.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.