A társadalmi igazságosság védelmében

Arcátlan és becstelen dolog ma a kormánykoalíciótól, hogy helyt ad egy olyan ármányos javaslatnak, mint amit Wittner Mária ’56-os elítélt fogalmazott meg.

Nagyfokú cinikusság ez azért is, mert minden kormánypárti politikus e sérelmezett – megvetett – szocialista rendszerben ingyen tanulhatott, járt bölcsődébe, óvodába, holott ezért ők eddig még semmit sem tettek le az asztalra, csak a nép nyomorát növelték tovább! Ahhoz azért nem kell történészprofesszornak lenni, hogy a valós helyzetet nagy vonalakban meg osszuk a közzel, az azóta felnőtté vált magyar ifjúsággal. 1945 után egy reményvesztett, kifosztott országot kellett újjáépíteni hatalmas áldozatvállalással.

Lelkészeink egymást túlharsogva követelnek ma igazságot, de azt elfelejtik, hogy a Horthy-rendszerben áldásuktól vezérelve indultak magyar testvéreink egy eleve bukásra ítélt – területszerző – háborúba, és veszteségeink emberáldozatban milliós nagyságrendűek voltak!

Az 1956-os elítéltek ilyen módon történő kárpótlása egy „jogállamban” visszamenőleges hatállyal politikai abszurditásnak számít mindenütt a nagyvilágban! Már régen kárpótolni kellett volna őket, már a valódiakat, értem alatta, akik nem egy kizsákmányoló kapitalista rendszerért emelték fel a szavukat, és harcoltak a többszörös túlerő ellen, hanem életüket, szabadságukat adták egy szabad és független Magyarországért!

Amit a kormánymost csinál, az a sötét és általamegvetett Rákosi-korszakra emlékeztet. Kezdte a B listázással, a nyilvános eszmei és hit-„vallatással”, a sajtószabadság, az Alkotmánybíróság jogainak megvonásával, a hiszékeny, de bennük bízó honpolgárok megvezetésével!

Régen sok volt a partizán, ma sok a „szabadságharcos”! Adós maradt viszont ez a kormány milliárdosaink vagyonelszámolásával. A megoldás pedig az lett volna: akik a szocialista rendszerben tanultak, szereztek diplomát ingyen és bérmentve – ebből azóta is profitálnak –, fizessék vissza tanulásuk költségeit, akik a feketeprivatizációk kapcsán jutottak milliós, milliárdos vagyonhoz, vizsgáltassanak felül, akár kormánypárti, akár ellenzéki az illető! Végezetül az is elvárható lenne, hogy akik a fegyverletétel után a megtorlás elrendelői, végrehajtói voltak, kövessék meg a népet, nemzetet! Mert lehetett volna alkalmazni a humán megoldásokat is, mert az állampolgáraink 1956-ban jogosan lázadtak fel amindent ésmindenkit elsöprő önkény ellen!

De ma sajnos, ismét visszaköszön a múlt!

E. Nagy István, a Nemzeti Megbékélés egyik kezdeményezője

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.