Közös templomhasználat

Amikor úgy adódik, hogy más városokban járok, lehetőség szerint mindig betérek az ottani templomba, függetlenül attól, hogy milyen egyház vagy felekezet temploma.

Soha nem fordult elő, hogy ha nyitva volt, ne mehettem volna be. Gondolom, sokaknak eszébe jutott hasonló gondolat, amikor olvasta a lap tudósítását az MSZP Baloldali Tömörülés platformjának országos gyűléséről (Nincs közös templomhasználat, október 31.).

A tudósítás szerint a párt elnöke felszólalásában azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció az MSZP politikai versenytársa, mindenki a saját útját járja, és a jövőben nincs „közös templomhasználat”. De vajon miben versenyez az MSZP a DK-val? Abban, hogy ki tudja jobban leváltani a jelenlegi hatalmat? Vagy abban, hogy szerintük ugyanabból a bázisból ki szerez több szavazót? És ha már a fenti metaforát használta a párt elnöke, hallott olyan nyilatkozatot, mely szerint a DK használni akarná a Jókai utcai székházat? Tényleg azt gondolja, hogy ezen múlik a „politikai verseny” kimenetele?

Mit gondol, hány embert érdekel, mi folyik a székházban? Az nem jutott eszükbe, hogy esetleg együttműködjenek? Hogy meghívják a DK képviselőit a gyűlésre, mint ahogy meghívták az MSZDP és a Szolidaritás Mozgalom képviselőjét? Szívesen olvastam volna, ha az MSZP elnöke is hasonlót mond, mint az MSZDP képviselője: „a szociáldemokrata párt minden értelmes együttműködésre nyitott”. De nem, mert állítólag rendezni fogják az MSZP sorait, és a nem túl távoli jövőben kormányerővé teszik a pártot.

Aggódom a pártért, de még inkább az országért, mert szerintem a régi garnitúrával és ilyen hozzáállással az a bizonyos jövő nagyon távolinak tűnik (ha egyáltalán).

Fehérvári István Székesfehérvár

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.