Újabb sarc

Az „ország megszervezése” keretében az adók (rejtett vagy nyílt) emelését és az új adókat kifundálók megint előálltak egy új ötlettel: baleseti adó. 1961 óta vezetek gépkocsit.

Soha egyetlen balesetem sem volt, miattam a biztosító egyetlen fillért sem fizetett, az egészségpénztárt egyetlen fillér sem terhelte.

Az autómat már alig használom az üzemanyag árának folyamatos növekedése miatt. Fizetem a gépkocsiadót, ha használom a kocsit, ha nem. Fizetem a kötelező biztosítást, ha használom a kocsit, ha nem. Fizetem az állítólag utak javítására (is) fordítandó kommunális adót, ha végigmegyek az úton, ha nem.

Most azért fizessek még külön adót (a kötelező biztosítás megemelése útján), mert nem okozok balesetet? Már ott tartunk, hogy „ártatlansági adót” kell fizetni? Nem a vétkesen balesetet okozóknak kellene a kárt megtéríteniük – akár az egészségpénztáraknak? Vagy ez az egész egyszerűen nem más, mint sarc, amit a biztosítókon keresztül vet ki az állam az autósokra?

Olyannal ne is próbáljanak ámítani, hogy majd ilyen-olyan kommandók vigyáznak, hogy ne hárítsa át a biztosító ezt az összeget a gépkocsitulajdonosokra!

Valahol az egyik fundáló főhivatalban sokat költenek italra a reprezentációs keretükből, mert józanul ilyet kitalálni alig lehet.

Megérteni biztosan nem.

Hajós György Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.