Korunk zacskója...

Néhány hónapja az esti órákban Budapest VII. kerületében jártam. Vidéki fejjel gondolkodván nem jutott eszembe, hogy este 7-kor még parkolódíjat kellene fizetnem, így teljesen gyanútlanul hagytam magára a kocsimat.

Visszaérve sem tapasztaltam semmi rendkívülit, így gyanútlanul hazavezettem.

Három héttel később jött az értesítés az Er-park Kft.-től, hogy mivel nem fizettem parkolási díjat, ráadásul a kocsimra tűzött pótdíjat sem fizettem be, megbírságolnak 20 ezer (!) forintra.

Fellebbezés, kérvények, békéltetőtestület, fogyasztóvédelem stb. –mind jogosnak találták fellebbezésemet, mely a bírság csökkentésére irányult (hangsúlyozom, csökkentésére, nem az eltörlésére). A levelek minden érintetthez eljutottak. Semmi reak ció! Ám hamarosan jött a levél az Er-park Kft.-től, hogy még mindig nem fizettem be a 20 ezer forintos bírságot, s ha ez továbbra sem történik meg, akkor polgári peres eljárás várható. A kérvényekről, fellebbezésről említést sem tettek.

Manapság, amikor minden digitális, amikor már az adóbevallást is be lehet küldeni interneten, amikor lehetőség van mobildíjfizetésre, miért kell egyszerű piros nejlonzacskót a kocsi ablaktörlője alá bigygyeszteni, amit egy lágy fuvallat magáévá tehet, vagy akár egy kölyök is leszedhet, akit fűt a kalandvágy?!

Miért nem lehet levelet kiküldeni a tulajdonosnak?

Müller Dániel

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.