Segítünk– akinek nem kell!

„Senkit nem hagyunk az út szélén!” – mondja Orbán Viktor a devizahiteleseknek szóló reklámkampányában közpénzen. Ő maga mondta, hogy ne azt nézzük, amit mond, hanem azt, amit tesz. Hát nézzük!

A miniszterelnök kitalálta, hogy 180 forintos árfolyamon lehessen a svájcifrank-alapú hitelt végtörleszteni a banknál. Ez azoknak a vagyonos embereknek jó, akiknek van miből végtörleszteni.

Ha Orbán Viktor tényleg segíteni akarna azokon is, akik rászorulnának, akkor olyan törvényt hozatott volna a kétharmadával, amely lehetőséget ad a tartozás minimum 10, maximum 50 százalékának törlesztésére a kedvezményes árfolyamon. Ez sok embernek jelentett volna számottevő segítséget, alacsonyabb törlesztőrészletet. A tízszázalékos minimum a bankokat védené meg a jelentéktelen tételekkel való pepecseléstől, az 50 százalék pedig a tehetősek hatalmas nyereségét korlátozta volna.

De mivel nem ez történt, a fent említett szlogent csak némi kiegészítéssel tudjuk értelmezni: „Nem hagyunk senkit az út szélén, aki egyébként is megáll a saját lábán, mert mi ugyan nem cipelünk senkit!”

Egy devizahiteles

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.