Nácikkal nem bratyizunk!

A tiszteletre méltó, az Aranytoll kitüntetéssel elismert, polihisztor sajtólevelező dr. Del Medico Imre felrótta Tóth Ákosnak (Diskurzus, 2011. október 1.), hogy kifogásolta a Legyen Más a Politika nevű párt vezető politikusainak láthatóan szívélyes társalgását Vona Gáborral, a szélsőjobboldali Jobbik elnökével, azon a címen, hogy az utóbbi politikai képződményt a magyar nép demokratikus választáson bejuttatta a parlamentbe, s ennek folytán a parlamenti képviselők egymással való viselkedésének etikáját meghatározó kollegialitás – szerinte –elő is írja ezt a magatartást.

Nos, ez esetben dr. Del Medico Imre alaposan melléfog. Félrevezeti a formális logika, illetve a probléma doktriner, mechanikus közelítése.

Érveljünk történeti példával. Hitler és pártja – alapvetően – demokratikus úton került hatalomra a weimari Németországban. E tény megszüntette volna náci jellegüket?

Tehát a legteljesebb egyetértéssel – és dr. Del Medico Imre iránti változatlan nagyrabecsüléssel – az olvasóközönségnek elfogadni javaslom Tóth Ákos okfejtését.

Fekete György tanár, Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.