Balsai és a terroristák

Lapjukban elemzik a 2006. őszi eseményekről készített Balsai-jelentést, amelyet most hoztak nyilvánosságra (Gyurcsány jogi felelősségét is firtatja Balsai jelentése, szeptember 27.). Cikkükből kiderül, hogy Balsai István az említett eseményekkel kapcsolatban terrorcselekménnyel gyanúsítja meg a rendőrséget és az akkor hatalmon levő kormányt, ezen belül személy szerint Gyurcsány Ferencet.

Ugyanakkor Balsai István semmi jelét nem adja, hogy terrorcselekménnyel vádolná azokat, akik (tervszerűen és tömegesen odaszállított Molotov-koktélokkal, husángokkal stb.) felfegyverkezve támadtak rá a rendőrségre, akik középületet (a tévészékházat) támadtak meg, foglaltak el, rongáltak meg, gyújtottak fel, akik személyautókat gyújtottak fel, akik tankot loptak és azzal furikáztak, akik lopott anyagból épített barikáddal torlaszolták el Budapest egyik fő közlekedési útját és hídját, hogy a felgyújtott barikád mögül támadják a rend helyreállítására érkezett rendőröket.

Magyarország lemoshatatlan szégyene, hogy egy ilyen szélsőségesen elfogult jogi fércmű szerzőjéből és számos súlyosan alkotmánysértő törvényjavaslat (köztük a „semmisségi törvény”) beterjesztőjéből nálunk alkotmánybíró lehetett.

Válas György Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.