Tizenhat rúd

Első fokon tíz hónap letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy negyvenkét éves férfit, aki tizenhat rúd szalámit lopott a város bevásárlóközpontjainak egyikéből, ami figyelemre méltó mennyiség.

Értéke huszonkilencezer forint.

Régóta várjuk a napot, amikor a teljes magyar társadalom jóllakottan vesz rituális fürdőt az erkölcsök tengerében, s békében hagyja az utóbbi időkben rendkívül népszerű célponttá vált téliszalámit.

A minap az illetékes bíróság kivételes megtisztítói hevületről tanúbizonyságot téve olyan döntést hozott, minek nyomán azonnal javulhat az áruházak hűtött folyosóin pihenő téliszalámik biztonságérzete.

A grémium talán még az olyan kifinomult védekezést sem vette volna figyelembe, amely arra épül: a férfi magán-nyugdíjpénztári megtakarításnak nézte a szalámikat, azért pozicionálta a rudakat – nyugodt lelkiismerettel – a táskájába.

Ha a magyar igazságszolgáltatás ítélkezési gyakorlata ilyen következetes marad, akkor radikálisan csökkenhet a kétségtelenül egyre nagyobbat álmodni merő szalámibűnözők által elkövetett, előre kitervelt, harmincezer forint értéket azonban el nem érő élelmiszer-tolvajlások száma.

Az köztudott, ha a téliszalámi után a morál is végképp kiveszett a mindennapokból, akkor az illetékeseknek interveniálniuk kell: első lépésben éppen annyi letöltendőt adni a szalámilopásért, mint az ittasan, drogosan bemutatott karambolért.

Arányos ez, mint a jó adórendszer. (A szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.