Zöl Pardon-matek

Egyetlen hülye kis ponton múlt, hogy végül átmentem (átrugdostak) matekból az érettségin. Még szerencse, hogy a relációs jelek alsós anyag. Így hát emlékeztem rá, mert igen szemléletes példákkal illusztrálta a tanítónő, hogy öt alma kevesebb,mint tizenkét alma. Az újbudai képviselők csütörtöki ülése kapcsán jut eszembe ez, amelyen eldöntötték, hogy a Zöld Pardonnak október 31-ével mennie kell. Zárt ajtók mögött, a transzparencia jegyében, nyilván.

Múlt vasárnap körülbelül negyvenezren jöttek össze a Műegyetem rakparton, hogy demonstráljanak a szórakozóhely ott maradása mellett. Korántsem „csak” tizenévesek. Akadtak harmincasok, negyvenesek, sőt nagyszülőkorban lévők is.

Negyvenezer, a hely mellett tüntető kiáltás több, mint a XI. kerület által hivatkozott „több száz lakossági panasz”. Amelyekről azt állítják ugyan, hogy dokumentáltak, mégsem tudtak eddig egyet sem bemutatni. Ezt a kocsmában úgy mondanák: hazudtok, hölgyekurak. A ZP-sek mintegy 110 ezer aláírást gyűjtöttek össze, ezek közül körülbelül tízezret újbudai polgárok véstek az ívre. Hirtelenmár nem is tudom, hol tartunk amatekpéldában, mondom, majdnem megbuktam, mindenesetre a 110 ezerről különösebb bátorság nélkül állítható, hogy több, mint a több száz.

Újbuda nem azzal jön, hogy a ZP és a szomszédos Rio esztendőkön át nagyobb területet használt, mint amekkorára a bérleti szerződése szólt. Vagyis: nem a ZP-vel magával van baj, hanem a helyszínnel, az ott szórakozók vonulási útvonalával, a sok részeg tizenévessel, a sok szeméttel. Megjegyzem, a tinik hangoskodása, esetleges randalírozása szimpla közrendészeti kérdés, ahogy a belvárosi romkocsmákból kiáramló, esetleg kellemetlenkedő fiatalokkal is ez a helyzet.

Az én Kertész utcai bérleményem ablaka alatt sem ritka vendég a kiabálás, de eszembe nem jut, hogy ezért az a hely felelős, ahol az ivászat történt. Hogy azt akkor be kéne zárni. A ZP ráadásul beszáll a kerület takarításába, úgyhogy az érvelés álságos. Miként az önkormányzati javaslat is, hogy a hely költözzön a szomszéd híd, a Rákóczi környékére. Úgy rövidülne a vonulási útvonal?

Aki azt mondja, nem kell félteni a ZP-t, jól tejelő magánvállalkozás az, annak valószínűleg igaza van. A kis és nagyobb srácok viszont nem az üzemeltetők kieső profitja miatt tüntettek. Hanem mert a ZP-ben jó magyar és külföldi zenekarokat láthattak estéről estére, nagyon olcsón, könnyen megközelíthető, szabadtéri helyen. Amelyből egy volt Budapesten. (1>0) Ennek vége. Erőből. Ahogy szokás az ügyeket intézni errefelé. Hálásak is lehetünk a döntéshozóknak: a gyerekek idejében megtanulják, hogyan is néz ki Magyarország mostanság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.