Gerinc

Baka András az Alkotmánybírósághoz fordult a büntetőeljárási törvény miatt. Már-már nyilvánvalóan ő az utolsó akadálya annak, hogy Orbán Viktorék úgy forgassák az igazságszolgáltatást, ahogy az nekik tetszik. Amíg Baka András a legfőbb bíró, addig legalább az esélye megvan annak, hogy hiába is jelenti be diadalittasan Orbán Viktor a parlamentben, hogy mindenféle vizsgálat nélkül elviszik a Mal-vezért a vörösiszaptragédia miatt, lesz bíró, aki kiengedje, mert nem győződött meg a felelősségéről.

Amíg Baka a helyén van, hiába rendeli oda kutyafalkaként a hatalom a teljes kormánypárti sajtót, hadd lássa ország-világ rabláncon Szilvásy Györgyöt, lesz bíró, aki kiengedje, mert nem győződött meg az eljárás megalapozottságáról.

Szóval: amíg Baka a helyén van, addig a szakmaiságnak van esélye. Ez, és ha hozzászámítjuk Jóri András adatvédelmi ombudsmant, aki kőkeményen küzd azért, hogy a kormány az úgynevezett nemzeti konzultáció ürügyén ne gyűjtsön politikai adatlistákat, arra kell késztessen mindenkit, hogy felülvizsgálja a Sólyom László volt államfő jelölési gyakorlatát ért bírálatokat.

Ő ugyan mindig hangoztatta, hogy a jelöltjei nem politikusok, hanem szakemberek, de ezt senki nem hitte el neki. Most meg, fura módon, épp bennük lehet reménykedni. És ha Schmitt Pálra nézünk, aki mostanában azért rimánkodik, hogy „szálljanak le” végre róla az őt bírálók, mindenki elgondolkodhat azon, hogy Sólyom jelölési gyakorlata volt-e szerencsésebb vagy Orbán Viktoré. Sólyom emberei ugyanis képviselnek valamiféle mentalitást, és kemények, nem siránkoznak vénasszonyként, mint az új államfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.