Gyuri

Álságos kérdésekkel fordult az Európai Bankszövetséghez az az ember, aki nem tud akkorát hibázni, hogy a bizalom megrendüljön iránta. Igen, a jobbkézről van szó.

Ott tartunk, hogy a kormánynak lekötelezett, elvakultan hűséges sajtóban is kongatják a vészharangot – hogy eddig hol kalandozott a figyelmük, rejtély –, mert nagyon nem jó irányba tartanak a dolgok a gazdaságban. A mi Gyurinkról ez is lepereg, elszántan masírozik az általa megálmodott szebb jövő felé, s mögötte ugyan egyre fogy a tömeg, de amíg maga mellett tudja a másik, még fontosabb embert, úgy gondolja, nincs oka meghátrálni.

Több százmilliárd forint hiányzik a magyar gazdaságból, mert nagyon rosszul sikerült időzíteni az egykulcsos adó bevezetését. Nyugodtabb időkben sem szokás ekkora változást mérlegelés nélkül ráengedni egy országra, de amikor minden a kormányzás óvatosságán múlik, súlyos hiba bármiféle hatásvizsgálat nélkül, dafke kitartani mellette.

Tétlenséggel azért nem lehet vádolni Gyurit. Tegnap például szükségét érezte, hogy levelet írjon az Európai Bankszövetségnek. Négy kérdést szegezett a testületnek, köztük egészen banálisokat. Milyen kockázatot jelent a devizahitelesnek, hogy ennyi a devizahiteles Magyarországon? – teszi fel az unikális kérdést az igazságra szomjazó szakember, előttünk pedig felsejlik, ahogy a bankszövetség válaszából kihámozza majd az apparátus, hogy igen, ott is a szocik kezét látják a hitelpiac megreccsenésében. Nincs kétségünk: a közlemény szerint a válaszokat beépítik a devizahitelezés történeti kialakulását vizsgáló munkacsoport jelentésébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.