Az aktív Orbán

Az ország újjászervezésének zökkenőmentessége érdekében a miniszterelnök nyáron is folyamatosan dolgozik, találkozókat, egyeztetéseket, előkészítő megbeszéléseket tart, nyilatkozta tegnap Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője, hozzáfűzve, hogy emiatt Orbán Viktor mindössze négy napot lehetett szabadságon még korábban a nyár folyamán.

Világos.

Orbán Viktor tehát fontosnak tartotta megosztani a nyilvánossággal, hogy nem, senki ne higgyen a látszatnak, ő nincs is szabadságon, a helyén van, igen, nagyon is a helyén, hiszen nyilván az ország zökkenőmentes újjászervezése érdekében magához rendeli felcsúti házához derék minisztereit, hogy egy helyi étteremben konzultáljanak a jövőről, a teendőkről, mert így kell újjászervezni a köröttünk lévő világot onnan, Felcsútról, zökkenőmentesen, pihenő nélkül, talán ha egy-egy meccsnyi szünetet közbeiktatva, hiszen ő is csak ember, no.

A miniszterelnök tehát nincsen szabadságon, aktív, és csakis a devizahiteleseket érő trauma miatt aggályoskodó gaz ellen szemfényvesztése következtében tűnhet olybá, mintha nem lenne jelen a közéletben. Már hogyne volna! Hiszen itt van Szijjártó Péter, és beszél. Ha pedig a miniszterelnök szóvivője nyilvánosan megszólal, akkor az azt jelenti, hogy tolmácsolja a miniszterelnök gondolatait.

Orbán Viktor Felcsúton
Felcsút, 2011. augusztus 5. Orbán Viktor miniszterelnök kilép családi háza kapuján a Fejér megyei Felcsúton. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ebből az következik, hogy a kormányfőnek igenis vannak olyan közéleti gondolatai, amelyeket meg kíván osztani a nyilvánossággal, ergo nem is lehet szabadságon, hiszen akkor nem volnának ilyen megosztandó gondolatai, még ha azok csak annak bejelentésére irányulnak is, hogy nincsen szabadságon.

Ugye, most már mindent tetszik érteni?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.