Látja?

Tanúként, magánszemélyként hallgatta meg tegnap a Budapesti Katonai Ügyészség Vadai Ágnes szocialista képviselőt, aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is, de most ezt az énjét otthon kellett hagynia. Mit tudtunk meg?

„Az ügyről nem beszélhetek, mert azt 2087-ig titkosították, de az jelenlegi ismereteim szerint nem kapcsolódik az úgynevezett kémügyhöz. Nemhogy 80 évre, de egyetlen napra sem titkosítanám ezt a szégyent.”

„Szégyellje magát az, aki a Budapesti Katonai Ügyészséget ilyen helyzetbe hozta. Én úgy gondolom, nincs is ügy, ahogy kémügy sincs.”

„A kémüggyel kapcsolatban megkaptam a belügyminiszter levelét, amelyben Pintér Sándor tájékoztat, nem áll módjában a titkosítást feloldani, mert az ügyben a katonai ügyészség az illetékes. A katonai ügyészség azt a választ adta, nem ő a titokgazda. A kör bezárult.”

„Nem hallottam még olyan ügyről, ahol nem tudni, kik nyomoznak, kik az eljáró ügyészek és ki a minősítője a minősítésnek.”

„Ha tudnám, sem mondanám meg, ki a gyanúsított.”

„Néhány ember összeült, és kitalálta, hogy legyen akár a nyárra valami izgalmas történet.” Ezek Vadai Ágnes válaszai nagy vonalakban az őt faggató újságírók, ha tetszik, a közvélemény kérdéseire. A válaszok hallatán ne meresszük tágra nyílt szemünket csodálkozva Vadai képviselő asszonyra: ha egy abszurd darab szereplőjének gondolhatja is magát, azért nem őrült még meg, hiszen előzőleg még arról sem volt fogalma, miért rendelik be.

Hofi Géza hangja zeng: Látja? Nem látja? Na látja!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.