Hivatali szülőszoba

Több újszülött köszönheti majd életét az áldatlan esztergomi állapotoknak. Hirtelen ugyanis jó néhány köztisztviselőnek szülni támadt kedve a kisváros polgármesteri hivatalában.

Az ott dolgozók számára vetítve meglehetősen magas az idén, vagy még a tavalyi év végén teherbe esett nők aránya... Különösen így van ez, ha a középvezetői beosztásban dolgozó hölgyek áldott állapotba kerülésének egyidejűségéből próbálunk meg következtetéseket levonni.

Esztergomban régebben is megbecsülték a gyermekáldást, olyannyira, hogy a Szent Miklós Alapba jelentős összeget különített el az önkormányzat az újszülötteknek. Kissé rontja a képet, hogy időközben ezt a pénzt másra használták fel. De ebben az országban ez önmagában nem bűncselekmény, a rendőrség meg is szüntette az ügyben folyó eljárást, mondván, ez a város részéről önként vállalt megtakarítási forma volt, így aztán nem olyan nagy baj az, ha másra költötték az összegyűlt milliókat.

A mostani szülési kedvet nagyjából ugyanazok a képviselők erősítették fel Esztergomban, akik korábban a Szent Miklós Alapot kitalálták, majd pénzét más célra fordították. Most a várost irányító összeférhetetlenségükkel ösztökélik a vezető hivatalnokokat arra, hogy szülési szabadságba meneküljenek. A várost jószerével az előző – a legutóbbi helyhatósági választásokon kétségtelenül demokratikus úton megvagy újraválasztott – fideszes képviselők vezetik, mint annak előtte. Jobbára Meggyes Tamás expolgármester akarata érvényesül, a kétharmados többséggel megválasztott mostani polgármestert, Tétényi Évát ugyanis minden érdemi jogkörétől megfosztották. A hivatal irányítóinak többsége a Meggyes Tamáshoz feltétlen hű emberek. Ilyen a nemrég megválasztott jegyzőnő is, aki a Tétényi vezette testületi ülésekre beülni sem volt hajlandó, maga helyett az aljegyzőt küldte.

Most a jegyző is elmegy szülni, az aljegyző a nyáron elpályázott Nyergesújfalura, a jogi osztály vezetője Tokod jegyzője lett.

Mások is szülnek.

Van, aki Meggyes szellemét akarja így túlélni, megint mások meg Tétényi Évát, aki hiába kiabálja, hogy nincs elég szakember, bezár a hivatal, nevezzenek már ki egy kormánybiztost. A szakminisztérium szerint utóbbira nincs szükség.

Szerencsére születendő gyerekekre van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.