Levélturmix

Szinte naponta hallani az autópályákon történő balesetekről, s az utána kialakuló kilométeres dugókról. Nem hiszem, hogy nem lehetne valamit tenni ez ellen. Az autópályákon azért fizetünk használati díjat, mert gyorsabban szeretnénk célba érni, mint a két, három, négy számjegyű utakon.

Azt hiszem, az autópálya-rendőrségnek ki kellene dolgoznia valami hatékony forgalomirányítási, -rendezési módszert, hogy a helyszínelés és az út felszabadítása minél rövidebb idő alatt megtörténjen, illetve a szabad sávokon gyorsan haladjon a forgalom.

Mészáros László nyugdíjas gépészmérnök

Gyöngyöspatán készült fotójukon (augusztus 1., 7. oldal) zászlódíszes motorosok raja vonul végig a falun. Bukósisak helyett náci rohamsisakot hordanak. Sok éve látni rendszeresen ezeket a rohamsisakos motorosokat, általában rajban vonulva. Nem értem, a rendőrség miért hagyja ezt.

A KRESZ egyértelmű előírása, hogy a nagymotorokon kötelező bukósisakot viselni. Azt pedig, hogy mi nevezhető bukósisaknak, szabvány írja elő. A sem az arcot, sem a fej oldalát nem védő rohamsisak semmiképp nem felelhet meg ennek a szabványnak. Miért nem szerez érvényt az autósokkal oly szigorú, sőt nemegyszer kimondottan kekeckedő rendőrség a motorosok esetében a KRESZ-nek?

Válas György Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.