Ébresztő mindenkinek!

Nem értem a gyöngyöspataiakat! Hónapok óta címoldalon értesülünk a település problémáiról, s tudjuk, hogy most a lakosság kezébe került a döntés.

És akkor 846 fő, a szavazók több mint harmada, majdnem fele, nem érzi fontosnak, hogy kinyilvánítsa a véleményét, s egy kockázatmentes sétával leadja szavazatát, így biztosítva saját jövőjét! Pedig mindenki tudhatta, hogy a Jobbik támogatói teljes létszámban megjelennek. Akik nem szavaztak, azok vélhetőleg a másik jelöltekre adták volna voksukat.

Nem értem a sajtó munkatár sait sem, akik nem vetik az otthonmaradók szemére renyheségüket. Pedig minden ilyen esetben tudatosítani kellene a lakossággal, hogy saját sorsát neki kell formálnia, s nem mástól várni mindig a megoldást.

Hasonló értetlenséggel állok a határon túli szavazásokon ismétlődő alacsony magyar részvételek előtt, amikor honfi társaink az ottani lakossághoz képest is lényegesen kisebb létszámban vesznek részt a szavazásokon, pedig ez lenne az egyetlen mód, hogy kiálljanak magyarságuk mellett. Ébresztő mindenkinek! Nemcsak másoktól kell elvárni, hogy az eseményeket szándékunknak megfelelően alakítsák, hanem tenni is kell érte. Mint látjuk, már egy ilyen kis áldozat is, mint a helyi szavazáson való részvétel, fontos kérdéseket dönthet el.

Rózsa Edit Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.