Zöld és atom

Nemrég nyilvánosságra került a Fidesz energiastratégiája, miszerint zöld és atom lesz a jövő.

A zöld, az ugye a szél, ami vagy fúj, vagy nem, illetve az energiaültetvények által termesztett növények elégetése által nyert áram lehet. A szél bizonytalansága igényli a tartalék háttérerőműveket, melyeket szélcsendben azonnal el lehet indítani, ezért is drágább az általa nyert áram. Az energiaültetvények pedig sok elemző szerint élelmiszerhiányt is okozhatnak, ha jobban megéri a nyersanyagtermesztés (mint keletebbre pl. a mák).

Az atommár egészenmás. Ezt csak kétharmaddal lehet megvalósítani, mert túl sok ellenzője van. Amennyiben lesz rá pénz, Orbánék keresztül is viszik a paksi bővítést, és a tiltakozásokkal sem kell számolniuk, legfeljebb néhány „ne már” fog elhangozni a zöldek részéről. A japán események hiszterizálták a világot, most nagy az atomellenesség, pont ilyenkor kell ezt meglépni, mivel biztos olcsóbbak lesznek a berendezések, és az üzemanyag is.

Ezt ráadásul be lehet bugyolálni népnemzeti köntösbe, hogy erős, önellátó ország leszünk, és még Putyin gázára sem lesz szükség. Atomnagyhatalom leszünk. Csak ha bezárnak egy karanténba bennünket a környező országok, és nem tudjuk a fűtőanyagot beszállítani, vagy az elhasználtat újradúsításra kiküldeni, és mindezt belső erőből kell megoldani, már eléggé kétségesnek látszik ez a megoldás is. Mert úgy, mint a belső ellenzőkkel, a környező országok véleményével sem foglalkozik a kétharmad. Erőből meg lesz oldva.

Amennyiben most kellene dönteni Zengőről és a radarról, azt hiszem Sólyom úr is hiába sétálgatna fel-alá.

Mindent csakis erőből, izomból, és mindenkinek kuss.

Juhász László Gödöllő

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.