Nem csak színész!

A Reagan-szoborról készült fénykép alatti cikkben (Újra kell egy Ronald Reagan, június 30.) azt olvasom, hogy a néhai elnök filmszínészből lett neokonzervatív politikus. Téves közhely! Ronald Reagan hosszú életében a filmszínészet csak egy epizód volt.

Eredetileg közgazdaságtudományi egyetemet végzett. Ő volt az Egyesült Államok első közgazdász végzettségű elnöke. Egyetem után gazdasági újságíróként dolgozott, így került kapcsolatba a filmipari dolgozók szakszervezetével. A szakma felfigyelt a jó fellépésű fiatalemberre, s ennek révén lett népszerű színész. Politika iránti érdeklődése megmaradt, s szívesen vállalta jelölését a kaliforniai kormányzói tisztségre, republikánus színekben. Két ízben is megválasztották az USA leggazdagabb és legnépesebb államának élére. Kitűnő kormányzói tevékenysége után választották meg az Egyesült Államok elnökének, ugyancsak kétszer.

Ezt az egyenes vonalú, sikeres pályafutást tévedés a „színészből lett politikus” meghatározásban összefoglalni. Sokkal több volt ennél.

Dr. Del Medico Imre Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.