Lefutott meccs

Végre kifújhatjuk magunkat a hétvége nagy izgalmai után. Nagyon „szoros” volt a küzdelem, eredménye előre „megjósolhatatlan”. A Fidesz tisztújítására gondoltam.

Azóta az foglalkoztat, hogy Orbán pártján belül már eléggé hozzászokott az ellenfél nélküli választásokhoz, netán ebbe az irányba tereli a parlamenti választásokat is? Korántsem lenne meglepő. Javaslom, alakítson egy Hazafias Népfrontot, és aki annak a listájára felfér, csak az indulhasson a következő választáson. Hogy ilyen már volt? Kit zavar? Ha ő azt mondja, úgy lesz, punktum! Nem mintha most látszana komoly kihívó, de biztos, ami biztos, a fülke félhomályában nehogy túl sokan eltévesszék, hova kell az xet behúzni. Ennek még a lehetőségét is ki kell zárni!

Az egész országot azért nehéz lesz átszabni Fidesz-szerű felépítésre, ahol van a vezér, és nincs második vonal, csak harmadik és alatta lévő, ambíció nélküli hűbéresekkel. Bár a felmérések szerint a zemberek többsége nem foglalkozik a politikával, a megélhetés és a biztonság a legfontosabb. Ha ez megvan, nem számít, ki ül a parlamentben és ki mit szónokol. Holmi ideológiák csak fárasztják a nagy többséget.

Orbán számára kevés volt a fél év, hogy Európát is a maga képére formálja, ezért alaposan kiosztotta azokat, akik vitatni merték profetizmusát. Azon EU-képviselők, akik bírálni merték, tán nem ismerték tévedhetetlenségét. Nem tudom, Brüsszelben hányan gondolkodnak el azon, hogy még ha csak címzetes vezetője is volt az EU-nak, hogyan rondíthatott többször is a közös fészekbe?

Juhász László Gödöllő

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.