Ítélet

Minden tekintetben tiszteletben tartjuk a bíróság ítéletét, bárkiről szóljon, s bármit tartalmazzon is. Csak a tényeket rögzítjük akkor is, amikor a Fővárosi Bíróság jogerős, másodfokú ítéletét ismertetjük, amelyben – jóváhagyva az első fokon hozott döntést – két év felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta H. Eleket.

A vádlott amúgy elkerülte a tárgyalás helyszínét, ismeretlen helyen tartózkodik.

H. 2006. szeptember 19-re virradó éjjel kövekkel és más súlyos tárgyakkal dobálta a Szabadság téren, az MTV székháza előtt intézkedő rendőröket, egyiküket súlyosan meg is sebesítette.

A bíróság nyomatékosan enyhítő körülményként vette számításba a „büntetlen előéletet és a jelentős időmúlást”. A mérleg másik serpenyőjében: a közérdekű üzem működésének megzavarása, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés.

Valóban „jelentős az időmúlás” azóta az ősz óta, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő májusban elhangzott őszödi beszéde négy hónappal később spontán kiszivárgott, hogy a politikailag ugyancsak spontánmód felháborodott polgárok 29 milliós kárt okozva betörtek a tévészékházba, dúltak, fosztogattak, autókat borogattak és gyújtogattak, 70 milliós kárt okoztak a rendőrségnek, de ami fontosabb: megsérült 191 rendőr, közülük 21 súlyosan.

Azóta mindent megtudtunk, a történtek színét és fonákját, amit a saját szemünkkel láttunk és amit meséltek róluk. Tudunk a rendőri atrocitásokról, a Fidesz által mondott okról: a szociálliberális kormány velejéig rothadt terrorjáról. Csak azt nem tudjuk, hogy van a kirendelt orvos szakértő szerint súlyos egészségromlást szenvedett rendőr.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.